CZ Binance Tampil Berbeza Dalam Isu ‘Halving’! Ini Perkara Perlu Diketahui ‘Trader’

391

Pasaran matawang kripto menantikan dengan penuh keterujaan Bitcoin pada tahun 2024, yang merupakan peristiwa penting untuk industri kripto secara keseluruhan. Sementara itu, Binance, pemain utama dalam ruang kripto, telah memulakan kiraan halving Bitcoin di laman utamanya, menekankan kepentingan peristiwa tersebut. Selain itu, CEO Binance, Changpeng Zhao, turut berkongsi pandangan beliau mengenai halving.

Menurut CEO Binance, peristiwa halving Bitcoin sering menatijahkan keterujaan, perbincangan, dan harapan tinggi dalam dunia kripto. Ia ditandai dengan jangkaan, spekulasi, dan pandangan positif keseluruhan para penyokong Bitcoin. Namun, CZ memberi amaran bahawa fasa selepas halving jarang sekali menyaksikan peningkatan harga dua kali ganda.

Dari segi data sejarah, halving Bitcoin sering mendorong harga kripto mencapai pelbagai nilai tertinggi sepanjang masa (ATH) dari segi harga. Sementara itu, corak ini sering memicu retrospeksi, kerana orang ramai mencari punca tentang pemangkin di sebalik kenaikan mendadak yang luar biasa ini. CZ menekankan bahawa pelabur sering lupa mengenai hubungan antara pusingan separuh dan lonjakan harga, yang membawa kepada spekulasi tentang lonjakan yang tidak terduga ini. Menariknya, tahun selepas halving membawa naratif yang berbeza.

Walaupun pandangan CZ memberikan gambaran berbeza mengenai corak sejarah, beliau menekankan bahawa prestasi masa lalu tidak menjamin hasil masa depan, terutamanya dalam dunia yang berubah-ubah dalam dunia kripto yang volatile.

Menurut beliau,peristiwa halving Bitcoin berkisar pada sejarah harganya dan faktor-faktor psikologi yang mempengaruhi sentimen pasaran. Peristiwa halving membangkitkan jangkaan dan keterujaan, yang membawa kepada ketidakstabilan kerana sentimen positif dan negatif saling cuba mendominasi.

Sementara itu, para pelabur sedang memantau prestasi Bitcoin dengan dekat, di tengah-tengah kebimbangan di pasaran. Pada masa penulisan, harga Bitcoin berada pada $27,876.96, turun 0.30% dalam tempoh 24 jam yang lalu, dan jumlah dagangan meningkat 6.13% kepada $7.38 bilion. N

Tamsilnya, CZ secara amnya memberi amaran bahawa kenaikan harga yang berlaku segera selepas halving tidak mungkin tidak sehebat yang beberapa orang jangkakan.CZ menekankan bahawa prestasi masa lalu tidak menjamin hasil masa depan dalam dunia kripto yang bergejolak.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat