Detik Akhir Semakin Hampir – Pelosi Dan Mnuchin Tekad Tuntaskan Rundingan!

218

Pada hujung minggu, Speaker Dewan Nancy Pelosi telah memberikan tempoh 48 jam kepada White House. Menurut beliau, sekiranya mereka ingin menyelesaikan sesuatu sebelum pilihan raya, ia mesti dilakukan pada Selasa.

Perkembangan terkini dilaporkan bahawa pihak Senat A.S Republikan sedang membuat persiapan memilih rang undang-undang pada hari Selasa bagi program rangsangan untuk perniagan kecil yang terkesan oleh penularan wabak Covid-19 dengan Speaker Dewan Nancy Pelosi dan Setiausaha Perbendaharaan Steve Mnuchin membincangkan pakej rangsangan yang lebih luas.

Pelosi dan Mnuchin telah menjalankan rundingan sejak bulan Ogos mengenai program rangsangan baru dan ia akan diteruskan pada hari Selasa setelah kedua-dua belah telah memperoleh titik temu tumpuan rundingan.

Pelosi telah menetapkan hari Selasa sebagai tarikh akhir untuk mencapai persetujuan dengan White House jika mahu rang undang-undang bantuan komprehensif diselesaikan sebelum hari pilihan raya pada 3 November.

Pelosi berpendapat bahawa beliau optimis kesepakatan dapat dicapai. Trump pada hari ini, menyatakan bahawa beliau menjangkakan bahawa pihak Republikan di Senat akan ikut serta jika White House mencapai perjanjian bantuan Covid-19 dengan Pelosi walaupun banyak senator menyatakan penentangan terhadap pakej rangsangan yang berjumlah besar.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat