Diam-Diam 2 ‘Whales’ Tidak Dikenali Ini Beli 393 Bilion Shiba Inu (SHIB)!

984

Ketika ini pemain pasaran sedang berhadapan dengan kejatuhan harga dalam pasaran kripto dengan harga BTC telah jatuh dari paras $47,000 ke paras hampir $39,200. Berdasarkan data dari Coinglass, lebih $429 juta aset kripto telah dicairkan dari bursa pertukaran kripto.

Waima begitu sekelompok pemain pasaran mengambil peluang ini untuk menambah pegangan terhadap sesuatu aset kripto. Jadi tidak hairanlah, kelompok ‘whales’ mula mengorak langkah di tengah gelora pesaran. Pemain pasaran terus memerhatikan gerak kerja ‘golongan ini’ sebagai salah satu indikasi untuk berdagang aset kripto. Kebanyakkan aset kripto yang memiliki komuniti besar kerap menjadi perhatian, antaranya seperti Shiba Inu.

Pada tahun lalu, Shiba Inu telah mencoretkan kegemilangan kerana berjaya mencatat episod-episod penting pada tahun tesebut. Sejak dari penanda aras itu SHIB sering dikenali sebagai DOGE killer. Namun saban waktu, penangannya semakin berkurang tetapi ia masih memiliki pengikut-pengikut yang setia.

Kejatuhan harga ini dilihat sebagai suatu peluang membeli pada harga. Berdasarkan data, kelompok ‘Whales’ ETH telah mengumpul lebih 393 Billion token SHIB dalam tempoh 24 jam yang lalu. Walaupun langkah ini tidak ditunjukkan dalam ukuran harga SHIB namun jumlah dagangan 24 jamnya telah melonjak lebih 20%.

Harga SHIB telah merosot 14% dalam tempoh tujuh hari lalu pada $0.00002283 dan kini mula melakukan sebanyak 17% dalam tempoh 24 jam, mengurangkan kerugian sebelum ini walaupun ditengah kebimbangan para pelabur terhadap kenaikan inflasi dan Rizab Persekutuan yang hawkish.

Bersarkan WhaleStats, kedua-dua paus Ethereum bersatu dalam memborong berbilion-bilion SHIB. Kelompok ‘Whale’ yang bergelar “Light” telah membeli sekitar $7.56 juta bernilai 331.9 Bilion token Shiba Inu. Disisi lain, ‘Whale’ “BomBur” pula telah menambah SHIB bernilai $1.39 juta, atau 61.3 bilion token.

Pengumpulan ini telah membantu Shiba Inu untuk memasuki senarai 10 token teratas yang dibeli oleh 100 dompet ETH terbesar dalam tempoh 24 jam yang lalu. Data menunjukkan bahawa Light memegang lebih daripada $763 juta token Shiba Inu. Ini mungkin salah satu pegangan terbesar dalam kalangan mana-mana pemegang SHIB.

Shiba Inu masih lagi merupakan aset kripto meme kedua terbesar dalam jumlah permodalan pasaran. Para pelabur SHIB sering kali menjadikan tingkah laku ‘Whales’ sebagai indikasi dalam strategi dagangan mereka.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat