Diam-Diam ‘Whales’ Susun Strategi, Bitfarm Tambah $43.2 Juta Nilaian BTC!

1,599

Harga Bitcoin telah catat penurunan harga yang berterusan sejak akhir-akhir ini sehingga indeks ketakutan dan ketamakan Bitcoin merupakan salah satu indikasi yang kerap digunakan dalam kalangan komuniti kripto bagi mengukur sentimen umum masyarakat terhadap Bitcoin telah bertukar menjadi “ketakutan melampau”.

Ini merupakan kali pertama dalam bulan ini, indikasi ini menunjukkan tahap ketakutan sehingga paras 10 selepas beberapa minggu lalu harga BTC mula memberi harapan dengan kembali melonjak di atas $50,000.

Walaubagaimana, segelintir pemain pasaran melihat ini sebagai peluang untuk menambah pegangan kripto. Ini yang terjadi pada pelombong BTC yang berpangkalan di Toronto, Bitfarms.

Berdasarkan kenyataan akhbar rasmi yang dikongsi pada hari Isnin, 10 Januari, Bitfarms yang berpangkalan di Toronto – sebuah syarikat perlombongan sendiri Bitcoin – telah membeli sejumlah $1,000 BTC pada harga purata $43,200.
Pembelian $43.2 juta telah berlaku sepanjang minggu pertama tahun baharu.Dengan ini, syarikat telah meningkatkan pegangannya sebanyak 30% dan kini mempunyai lebih 4,300 setakat hari ini.

Perlu dimaklumi bahawa 1,000 BTC yang dibeli syarikat itu sekarang adalah kira-kira jumlah yang sama yang ditambahkan pada perbendaharaannya pada suku ketiga 2021 dan kemudian pada suku keempat 2021.

Mengulas tentang perkara itu, Emiliano Grodzki, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bitfarm, yang berkata:
Ia merupakan sebahagian daripada strategi syarikat dimana Bitfarms akan mengumpul Bitcoin lebih banyak pada kos terendah dan dalam jumlah masa yang singkat untuk manfaat pemegang saham kami.

Lanjut beliau, untuk itu, kami sentiasa mengoptimumkan peruntukan modal kami. Dengan penurunan dalam harga BTC sementara harga perkakasan perlombongan kekal tinggi, kami merebut peluang untuk memindahkan wang tunai ke dalam BTC. Kami terus komited untuk melaksanakan strategi pertumbuhan operasi kami dan mencapai matlamat kami sebanyak 8 exahash/saat menjelang akhir 2022.

Pada ketika ini harga Bitcoin didagangkan pada paras harga $40,122.15 seunit.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat