Fuh! Bank Singapura DBS Umum Tawarkan Bon Dalam Bentuk Kripto!

659

DBS, bank runcit dan komersial terbesar di Singapura, mengumumkan langkah terbaru mereka dalam pasaran kripto.

Menurut maklumat yang yang dikemukakan, DBS telah membenarkan para pelabur institusi yang mendaftar di DBS Digital Exchange akses ke pasaran skunder Digital Bond. Dengan terbitan bon digital, syarikat perbankan multinasional yang berpusat di Singapura, DBS Bank telah memperkenalkan Penawaran Token Keselamatan atau STO.

Dengan harga $11.35 juta, DBS Digital Bond memiliki jangka waktu dalam tempoh enam bulan dan kadar kupon 0.60% setahun. Penawaran tersebut dilakukan di pertukaran digital DBS dan ini menandakan STO pertama DDEX.

Bon ini akan diperdagangkan dalam jumlah 10,000 dolar Singapura yang setara dengan $7,560 bagi mendorong penglibatan para pelabur. Bank yang berpangkalan di Singapura itu berharap penawarannya akan membuka jalan bagi penerbit lain untuk memperkenalkan penawaran token keselamatan melalui platform DDEx.

Ketua Kumpulan Pasar Modal di DBS, Eng-Kwok Seat Moey memberi penekanan bahawa token keselamatan menawarkan cara yang berkesan dan ampuh untuk menjana wang di wilayah Aisa-Pasifik.

Tambah beliau, penyenaraian STO di pertukaran Digital Exchange, DBS adalah satu tonggak utama kerana ia menunjukkan kekuatan ekosistem aset digital dalam memperkenalkan penawaran terbaru untuk penerbit bon dan pelabur. Moey menjangkakan bahawa aset ini akan menjadi mainstream seiring dengan penerimaan massa.

Moey menganggarkan jumlah dagangan harian di DDEX telah melonjak lebih dari 900% sejak pertukaran itu dilancarkan pada bulan Disember 2020.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat