HTR Permata Kripto Yang Masih Ramai Belum Tahu

2,352

Hathor Network yang merupakan ekosistem ‘blockchain’ tersendiri sebaris dengan network Ethereum, Polkadot, Cardano, EOS dan sebagainya telah memulakan perkembangan projek pada Ogos 2018 dan melancarkan rangkaian ‘mainnet’ pada Jan 2020.

Hathor Network

Rangkaian Hathor mempunyai kelebihan membuat transaksi yang pantas sekelip mata dan tidak mengenakan sebarang ‘gas fee’ tidak seperti Ethereum yang meletakkan ‘gas fee’ yang tinggi terutama apabila berlaku permintaan jual beli yang tinggi.

Dengan penggunaan yang mudah seperti yang ditulis di laman portal Hathor ada menyatakan bahawa kanak-kanak berusia 13 tahun pun mampu membuat token sendiri di bawah ekosistem ‘blockchain’ yang disediakan. Tidak seperti mencipta token di network Ethereum atau BSC yang memerlukan kemahiran coding.

Hathor Network yang dicipta secara POW telah disenarai di platform Kucoin pada awal Januari 2021 dan terus didagangkan pada permulaan harga sekitar $0.20. Harga HTR terus membuat lonjakan melebihi 800% pada dagangan Februari sehingga mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) yang terbaru sekitar harga $1.80.

Namun setelah mencatatkan ATH terbaru sekitar $1.80, harga HTR terus membuat penurunan ke paras sokongan $0.20 sebelum membuat lonjakan sedikit pada dagangan 30 Mei untuk didagangkan di atas paras $0.30 selaras dengan kejatuhan nilai Bitcoin.

Melihat kepada carta pergerakan harga HTR/USDT, nampaknya harga HTR masih lagi berusaha untuk membuat lonjakan yang lebih tinggi dan menuju semula ke paras ATH $1.80 yang pernah dicatatkan.

Kebanyakan pakar penganalisis kripto menjangkakan bahawa Hathor mampu untuk bersaing dengan teknologi Ethereum yang dilihat HTR sangat berpotensi tinggi daripada segi ekosistem yang ingin dicapai dan jangkaan bakal mencatatkan lonjakan harga melebihi $10.

Jika pergerakan harga terus membuat kenaikan semula, zon SBR (support become resistance) sekitar harga $0.60 bakal menjadi tumpuan kepada para pelabur untuk diuji sebelum jangkaan untuk membuat lonjakan yang lebih tinggi.

Paras harga $1.0 yang merupakan zon SBR seterusnya bakal dituju terlebih dahulu dan bakal menjadi paras tumpuan utama untuk diuji dan seterusnya memberikan momentum untuk memberi isyarat dalam membuat perubahan trend yang lebih jelas.

Namun sekiranya harga HTR meneruskan trend penurunan, paras sokongan $0.20 bakal diuji semula dan bakal menjadi paras harga yang terbaik kepada para pelabur besar. Jika penurunan harga terus melepasi paras sokongan $0.20, paras terendah bagi HTR bakal tercipta.

Dengan nilai pasaran (marketcap) yang dicatatkan di CoinMarketCap sekitar $71 Juta ketika ini, pakar penganalis kripto menyatakan bahawa tidak mustahil untuk Hathor mencapai (marketcap) yang lebih tinggi sekitar $1 Billion dan bakal mendorong harga HTR untuk membuat kenaikan yang lebih drastik.

‘Do Your Own Research’ sebelum melakukan pembelian dan di sini disertakan ‘white paper Hathor’ dan pada waktu artikel ini ditulis coin Hathor boleh dibeli di platform Kucoin, Coinspot, AscendEx, Vitex dan Qtrade.

Setakat jam 5.00 petang waktu tempatan, harga HTR membuat sedikit lonjakan sebanyak 2% untuk didagangkan di atas paras harga $0.39.

Lihat gambar carta matawang kripto HTR/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat