Lebih 47 Bilion Token XRP Mungkin Akan Dibakar!

17,846

CEO Ripple, Brad Garlinghouse nampaknya tidak akan menolak idea pembakaran koin XRP jika itu kehendak majoriti komuniti.

Kenyataan itu dibuat dalam satu temubual terbaru Thinking Crypto yang menyentuh topik ‘SEC Ripple Lawsuit, XRP, ODL, CBDCs, Bitcoin’ pada 21 April.

Garlinghouse percaya apa yang baik untuk pertumbuhan ekosistem XRP, tiada sebab untuknya menolak: “Saya tidak menggariskan apa-apa dan saya rasa apa yang sesuai untuk ekosistem XRP akan dipertimbangkan oleh Ripple nanti.”

Berdasarkan data XRPArcade setakat 22 April, terdapat 47.8 bilion XRP terkunci di dalam escrow Ripple.

Ini bermakna hampir $66 bilion; anggaran kasarnya mencecah 105% daripada kitaran bekalan atau 47.8% daripada jumlah bekalan.

Pembakaran XRP dalam jumlah yang besar bukanlah perkara baru. Pada hujung 2020, CTO Ripple, David Schwartz akui bahawa nodes rangkaian, pengesah (validators) dan komuniti boleh bergabung untuk membakar syiling tersebut dan Ripple tiada hak untuk menghentikan keputusan itu.

“Jika majoriti daripada komuniti ini mahukan perubahan, maka minoriti tidak boleh membuat apa-apa,” jelasnya.

Pembakaran koin adalah normal dalam sektor ini kerana ia mampu memperlahankan kadar inflasi atau mengurangkan jumlah bekalan kitaran koin, termasuk memperuntukkan insentif yang besar kepada pelabur.

Ketika penulisan, XRP didagangkan pada harga $1.16, melonjak lebih 10% dalam 24 jam. Pasaran kripto pada hari ini menggembirakan dengan masing-masing mencatatkan pergerakan positif kecuali Dogecoin (DOGE) susut lebih 3% kepada $0.2 dan Monero (XMR) susut lebih 4% kepada $373.22.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat