LTC Semakin Tunjuk Taring Menjelang “Halving” Tidak Lama Lagi! Ini Perkara Perlu Diketahui Pasaran

452

LTC catat pergerakan berlawanan berbanding kebanyakkan mata wang kirpto lain akhir-akhir ini. Sepanjang 24 jam yang lalu, harga LTC naik sebanyak 5% melebihi $95.

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, Litecoin (LTC) telah menunjukkan tindakan harga yang baik ke atas menjelang halving yang semakin hampir. Dengan acara halving yang bakal berlangsung dua bulan lagi dari sini dan seterusnya, jumlah dagangan dalam rantaian pada blockchain Litecoin dan aktiviti ikan paus telah didapati meningkat.

Pembekal data dalam rantaian, Santiment menjelaskan:

Nilai pasaran Litecoin ialah +6.5% dalam tempoh 24 jam yang lalu kerana acara halving yang tinggal lebih daripada 2 bulan lagi. Lonjakan ini telah didorong oleh jumlah ansaksi dalam rantaian yang tinggi dalam 2 tahun, dan aktiviti ikan paus tertinggi sejak Januari.

Lonjakan dalam urus niaga LTC20 pada blockchain Litecoin juga telah menyumbang kepada penyediaan rangsangan besar kepada aktiviti rangkaian Litecoin. Selepas halving, ganjaran setiap blok kepada pelombong LTC akan dikurangkan kepada 6.25 LTC daripada 12.5 LTC sedia ada.

Data daripada IntoTheBlock juga menunjukkan bahawa Litecoin menyaksikan bulan yang kukuh pada Mei 2023 dengan jumlah alamat LTC melonjak melepasi 8.5 juta. Jika peningkatan dalam jumlah dagangan dalam rantaian untuk Litecoin berterusan, ia akan menjadi petanda kukuh bahawa Whale lain bersedia untuk melompat ke dalam pelaburan LTC sebelum halving.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat