Pemain Pasaran Di Hantui Mimpi Ngeri! BTC Kehilangan Nilai Sehingga Ke Paras $17K!

918

Pasaran kripto kini sedang tenggelam dalam lautan merah dalam salah satu kemerosotan harian terbesar tahun ini. Langkah itu telah tercetus rentetan oleh pertempuran FTX dan Binance pada minggu ini.

Dalam salah satu kemalangan pasaran terbesar dan terpantas tahun ini, $132 bilion telah dihapuskan daripada pasaran aset kripto.Apa yang lebih menarik ialah perkara ini berlaku dalam tempoh kurang daripada 24 jam.

Berdasarkan laman web CoinGecko, jumlah pasaran modal telah merosot daripada $1.07 trilion kepada $938 bilion dalam masa kurang 24 jam. Kebanyakan aset kripto utama mengalami kerugian dua digit dengan token FTX mendahului dalam kerugian. FTT telah rugi sebanyak 71% kepada paras harga $4.64 semasa penulisan, apabila kebimbangan kecairan dan insolvensi berkembang.

Pasaran kripto kini berada pada tahap terendah sejak pertengahan September, terumbang-ambing pada zon sokongan jangka panjang. Penembusan di bawah paras semasa akan menghantar aset kripto ke paras terendah baharu untuk kitaran pasaran yang merundum ini. Pasaran kini telah merundum di bawah purata pergerakan 50 hari,

Bitcoin telah kehilangan 10% kepada paras dagangan $17,658.87 dalam tempoh 24 jam. BTC telah kehilangan sebanyak 15% sejak paras tertinggi hujung minggunya pada $21,500.

Ethereum berada dalam kedudukan yang lebih teruk, setelah kehilangan 17% pada hari kejatuhan kepada sekitar $1,218. Altcoins mengalami pendarahan pada masa ini, dengan kerugian dua digit terbesar untuk Ripple (XRP), Dogecoin, Polygon, Solana dan Chainlink, semuanya jatuh lebih daripada 12%.

Pasaran semakin kehilangan harapan dengan ditambah pula keadaan makroekonomi global yang suram. Bloomberg telah melaporkan bahawa kekayaan Sam Bankman-Fried telah terkesan dengan besar. Pengulas industri Colin Wu berkata bahawa keputusan pantas SBF untuk menjual FTX adalah kerana beliau tidak ingin menjadi seperti Su Zhu atau Do Kwon. Disisi lain, monopoli Binance terus berkembang.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat