Pengawalseliaan Semakin Mencekam, Bursa Kripto ByBit Umum Tarik Dari Daripada Pasaran Kanada!

260

Bursa pertukaran mata wang kripto popular Bybit mengumumkan ia akan keluar dari pasaran Kanada berikutan perkembangan peraturan terkini di negara itu sebagai sebab di sebalik keputusannya.

Bermula 31 Mei, pembukaan akaun baharu tidak akan tersedia, manakala pelanggan sedia ada mempunyai masa sehingga 31 Julai untuk membuat deposit selanjutnya dan memasuki kontrak baharu. Syarikat itu juga berjanji bahawa pengguna lama akan dapat menarik balik atau mengurangkan pegangan mereka selepas tarikh tutup.

Keputusan Bybit untuk meninggalkan Kanada dibuat selepas Pentadbir Sekuriti Kanada (CSA) mengeluarkan panduan baharu untuk pasaran kripto, yang memaksa platform dagangan aset digital untuk mendapatkan kelulusan daripada CSA.

“Ia sentiasa menjadi objektif utama Bybit untuk mengendalikan perniagaan kami dengan mematuhi semua peraturan dan peraturan yang berkaitan di Kanada. Berdasarkan perkembangan kawal selia baru-baru ini, Bybit terpaksa membuat keputusan yang sukar dengan menghentikan ketersediaan produk dan perkhidmatan kami,” kata Bybit dalam satu kenyataan.

Peraturan kawal selia semasa di Kanada telah menjadi semakin mencabar bagi sesetengah pertukaran kripto untuk beroperasi,menyebabkan beberapa bursa besar termasuk Binance dan lain-lain yang juga telah menarik diri dari negara itu.

Sebaliknya, Coinbase, bursa kripto terbesar di A.S semakin berkembang di Kanada. Pada bulan Mac, syarikat itu mengupah lebih 200 jurutera. Bursa itu juga menyatakan bahawa pasukan kepimpinan globalnya akan kerap berinteraksi dengan pengawal selia, rakan kongsi dan komuniti di Kanada untuk lebih memahami pasaran dan keperluannya.

Pengunduran beberapa bursa pertukaran kript di pasaran pasaran Kanada mencerminkan ketidaktentuan yang mengelilingi rejim kawal selia di negara itu. Bybit menjadi pertukaran mata wang kripto terkini untuk menarik diri daripada pasaran Kanada.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat