Ripple, Nelnet Renewable Energy Labur RM183.45 Juta Dalam Projek Terbaru!

1,703

Ripple bersama Nelnet Renewable Energy telah membuat pelaburan Environmental, Social, and Governance (ESG) bernilai $44 juta ke dalam salah satu dana pelaburan tenaga solar Nelnet.

Pelaburan bersama itu merangkumi sebahagian besar dana daripada Ripple.

Dilaporkan ia akan digunakan untuk projek tenaga solar di seluruh Amerika Syarikat (AS) sebagai usaha menyokong penggunaan tenaga yang lebih mesra alam.

Lebih 1.5 juta tan karbon dioksida bagi tempoh 35 tahun, menyamai jumlah yang sama pelepasan karbon dioksida daripada penggunaan 154 juta gelen petrol akan lebih terkawal melalui projek ini.

Isu pelepasan karbon industri kripto telah lama menjadi perhatian bagi setiap sektor lain kerana ia bukan sahaja mendorong perkembangan ekonomi tetapi juga bagi memastikan kelestarian alam.

Ini bukanlah kerjasama Ripple yang pertama melibatkan alam sekitar. Ramai yang tidak menyedari Ripple juga sebahagian daripada Crypto Climate Accord, sebuah inisiatif yang mahu mewujudkan industri kripto dengan 100% tenaga yang boleh diperbaharui menjelang 2030.

Tidak cukup dengan itu, Energy Web telah melancarkan pendekatan desentralisasi untuk penyahkarbonan melalui kerjasama dengan Ripple sebagai rakan kongsinya yang pertama.

Sentimen positif ini bagaimanapun gagal melonjakkan harga XRP. Ketika penulisan, aset ini didagangkan pada $1.11, susut hampir 6% dalam 24 jam. Masih jauh perjalanan XRP untuk melepasi paras tertinggi sepanjang masa (ATH) pada 2018, $3.84, perlukan peningkatan sekurang-kurangnya lebih 71%.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat