Sekali Lagi Axie Infinity (AXS) Secara Konsisten Meroket Lebih 400% Rekodkan ATH Terbaru!

349

Ledakan dalam ekonomi kreatif ‘play-to-earn’ yang terdiri daripada non-fungible token (NFT) telah membuat kejutan dalam pasaran ‘market crash’ yang belum pulih sepenuhnya telah menjadi perhatian dalam pasaran kripto.

Axie, sebuah projek yang di inspirasikan daripada permainan popular pokemon adalah salah satu coin yang kurang dikenali para pelabur telah mencetuskan revolusinya dalam industri NFT mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru berturut-turut dalam beberapa hari yang lalu.

Apa yang lebih mengagumkan ialah Axie Infinity telah menjana lebih banyak pendapatan daripada Aave, Compound, Uniswap, dan protokol kewangan yang tidak berpusat (DeFi) sejak 30 hari lalu.

Axie Infinity menjana pendapatan daripada Axie sales, land sales, axie breeding fees dan yuran pasaran.

Menarik jika teliti carta pergerakan semasa harga AXS/USDT.

Sewaktu artikel analisa AXS dikeluarkan beberapa hari yang lalu, AXS di dagangkan sekitar harga $8.0 menghasilkan lebih 170% kenaikan positif.

Namun, secara konsistennya pergerakan harga telah menghasilkan lebih 400% kenaikan sejak penghujung Jun sehingga semalam dengan mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru mencapai harga $16.61.

Bagi pandangan sudut teknikal, pergerakan harga masih kekal dengan momentum kenaikan dan telah melepasi ruangan zon RBS (resistance become support) sekitar $13 dimana pergerakan harga dilihat sedang berlegar-legar diatas paras tersebut samada membuat pembetulan harga (correction) atau meneruskan kenaikan.

Bagi jangkaan seterusnya, sekiranya pergerakan harga kekal dengan momentum pergerakannya, paras resistance sekitar $15 bakal menjadi tumpuan seterusnya untuk diuji sebelum membuat kenaikan yang lebih tinggi atau mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru sekali lagi.

Manakala, jika pergerakan harga AXS kembali menunjukkan trend bearish, pergerakan harga bakal menguji kembali zon RBS sekitar $13 tersebut sebelum membuat penurunan yang lebih rendah dan bakal menjadi pemerhatian seterusnya oleh para pelabur.

Sewaktu penulisan, AXS/USDT didagangkan pada harga sekitar $14.7 dengan nilai pasaran lebih $898 juta dalam tempoh 24 jam terakhir. Koin AXS sekaligus mengambil alih top 100 dalam pasaran dengan kedudukan ke-81.

Lihat gambar carta matawang kripto AXS/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat