Siapa Yang Buat GOLD ‘Meroyan’ Semalam?

1,387

Emas diperdagangkan sedikit berubah pada hari Selasa, ketika pelabur terus menilai prospek untuk pengetatan monetari selanjutnya.

Pada sesi Asia, logam kuning itu didagangkan pada sekitar harga $1,925 per auns, manakala niaga hadapan emas pula berada pada $1,930 per auns.

Terdahulu ketika awal sesi New York, harga emas mencatat penyusutan ke sekitar paras harga $1,912 susulan lonjakan dalam hasil perbendaharaan AS 10 tahun ke tahap 4.08%.

Namun, logam kuning itu kembali memadamkan kerugian tersebut untuk kembali ke sekitar harga yang sama, apabila hasil bon AS kembali berundur lebih rendah tidak lama selepas itu.

Sementara itu, US dolar pula dilihat terus didagangkan lebih lemah ke paras terendah dua bulan berbanding pesaing utamanya.

Data inflasi pengguna Amerika Syarikat kini menjadi tumpuan pelabur untuk dijadikan petunjuk seterusnya dalam penetapan dasar Federal Reserve (Fed).

Kenyataan terbaru dari pegawai Fed menunjukkan bahawa bank pusat itu masih menyokong kenaikan seterusnya dalam kadar faedah.

Anda juga boleh mengintai peluang-peluang yang disajikan oleh INTRADAY melalui program komuniti, pendaftaran akaun trading dan bermacam-macam lagi. Untuk info lanjut, KLIK DI SINI

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat