Tergempar! Isu Menimpa Platform Dana Khalayak, Coinlist Buatkan Pelabur Khuatir, Ini Penjelasannya!

154

Platform Dana khalayak kripto terkenal, Coinlist dilaporkan bahawa platform mereka tidak dapat mengeluarkan aset kripto yang dilabur oleh para pelabur. Berdasarkan tweet WuBlockchain beberapa ahli komuniti Conlist melaporkan bahawa platform ‘crowdfunding’ kripto, Coinlist tidak dapat mengeluarkan aset kripto mereka.

Perkara ini telah mengejutkan mereka yang terlibat, apatah lagi imoak keruntuhan FTX masih segar dalam pasaran. Coinlist telah tampil meredakan keadaan dengan mengeluarkan kenyataan rasmi bahawa rakan kongsi yang menguruskan sedang menjalani penyelenggaraan. Namun hal ini kurang beri kelegaan kerana ianya telah berlaku selama seminggu.

Coinlist sebelum ini telah mengalami kerugian $35 juta akibat daripada kemalangan 3AC. Di Twitter, pada 15 November, platform itu mendedahkan kedudukannya minggu lepas kepada penggunanya dan mengatakan bahawa minggu lepas telah menjadi mimpi ngeri untuk mata wang kripto.

Coinlist memberi jaminan bahawa mereka akan memastikan dana pengguna benar-benar selamat i samping itu, platform dana khalayak itu g juga menjelaskan hubungan mereka dengan FTX, FTT, Alameda, atau mana-mana ahli gabungannya, CoinList tidak mempunyai pendedahan material. Seperti dalam tweet platform itu tidak pernah menggunakan wang pengguna tanpa kebenaran nyata pengguna.

Terutamanya, Anchorage, Bitgo, Gemini Custody dan Silvergate Bank ialah Rakan Kongsi Coinlist. DCG mengambil bahagian dalam pelaburan pada 2018. Tidak jelas sama ada Genesis, yang kini muflis, bekerjasama dengan Coinlist atau tidak.

Daripada pengguna Twitter, @meta_mate8, beliau menyatakan Coinlist sedang menjalani penyelenggaraan dan pengguna tidak dapat mengeluarkan dana. Beliau mempersoalkan dalam tweetnya jika terdapat masalah dengan penghantaran atau tidak. Di samping itu beliau berharap Ia tidak akan menjadi isu utama.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat