UK Tolak Untuk Jalinkan Hubungan Perdagangan Berat Sebelah Dengan EU? PM Rishi Sunak Beri Penjelasan!

245

Dilaporkan bahawa -Britain tidak akan meneruskan sebarang hubungan perdagangan dengan Kesatuan Eropah yang bergantung kepada undang-undang blok tersebut. Perkara ini dinyatakan sendiri oleh Perdana Menteri Rishi Sunak pada hari Isnin selepas akhbar melaporkan kerajaannya sedang berusaha untuk memajukan negara.

“Mengenai perdagangan, biar saya tegas mengenai perkara ini: Di ​​bawah kepimpinan saya, United Kingdom tidak akan menjalin hubungan dengan Eropah yang bergantung pada penjajaran dengan undang -undang EU,” kata Sunak kepadapemimpin perniagaan sebagai jawapan kepada perdagangan Britain dan hubungan dengan Eropah.

Sunak berkata keluar Britain dari EU telah membantu membawa lebih banyak kebebasan mengenai perkara -perkara seperti penghijrahan dan peraturan dan telah memperoleh “kawalan yang betul” mengenai sempadan negara.

“Kami memerlukan rejim pengawalseliaan yang sesuai untuk masa depan, yang memastikan negara ini dapat menjadi pemimpin dalam industri -industri yang akan mewujudkan pekerjaan dan pertumbuhan masa depan dan memiliki kebebasan pengawalseliaan untuk melakukan itu adalah peluang penting dari Brexit, “katanya kepada Persidangan Tahunan Industri Konfederasi British.

Kenyataan itu datang selepas Britain berkata pada hari Ahad, ia tidak mempunyai rancangan untuk meneruskan hubungan perdagangan gaya Switzerland dengan EU.

Switzerland mempunyai akses ke pasaran tunggal EU, tetapi sebagai balasannya harus menerima syarat -syarat tertentu mengenai sumbangan dan penghijrahan. Britain meninggalkan EU pada tahun 2020.

Ahli Parlimen Eurosceptic di Parti Konservatif Sunak yang memberi amaran kepadanya pada hari Ahad untuk mengejar hubungan yang lebih dekat dengan blok itu.

“Saya percaya pada Brexit, dan saya tahu bahawa Brexit dapat menyampaikan dan telah memberikan manfaat dan peluang yang besar untuk negara ini,” kata Sunak.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat