Aave Bangkit Kukuh Selepas Pelancaran V3, AAVE Meningkat Lebih 25%

124

Aave buktikan kemampuannya sebagai platform kewangan desentralisasi (DeFi) melalui pelancaran versi terbaharu, Aave V3.

Dalam versi terbaharu, Aave menawarkan lebih tinggi jaminan keselamatan, penambahbaikan terhadap ciri desentralisasi, dan memiliki kecekapan modal untuk penggunanya.

Aave V3 juga telah bersiaran di 6 blockchains: Polygon, Fantom, Avalanche, Arbitrum, Optimism, dan Harmony. Ethereum akan menyusul tetapi masih belum dapat dikenalpasti bila.

Salah satu fungsi terbaharu yang diperkenalkan dalam Aave V3 ialah Portal – membolehkan pemindahan aset Aave V3 ke pelbagai jenis rantaian berbeza.

Paling mengujakan, kos gas untuk kesemua fungsi yang ditawarkan Aave telah diturunkan sehingga 20%-25%.

Selepas ini akan lebih banyak projek kripto hadir untuk menyokong versi terbaharu ini termasuklah aggregators seperti ParaSwap dan 1inch; penjejak portfolio dan penyedia wallet seperti Instadapp, Debank, DeFi Saver, Zapper, dan Zerion.

Mod pengasingan (isolation mode) juga diperkenalkan bagi tujuan mengurangkan risiko terhadap token-token baru disenaraikan. Ini bermakna pendedahan token-token tersebut akan diterhadkan dan pengguna hanya boleh pinjam pada jumlah tertentu.

Rincian Aave (AAVE)

  • Merupakan protokol DeFi yang dibangunkan di Ethereum.
  • Nilai pasarannya mencecah $1.88 bilion
  • Rekod jumlah nilai terkunci (TVL): $12.1 bilion
  • Jumlah token dalam pasaran semasa: 13.64 juta AAVE

Aset ini telah mencatatkan lonjakan lebih 25% sejak paras terendah harian, $113.5 pada 14 Mac sebelum menyentuh paras tertinggi harian, $142.1 pada 17 Mac, hari ini.

Bagaimanapun, ketika penulisan, AAVE didagangkan pada $137.99, meningkat hampir 12% dalam 24 jam.

AAVE perlu melonjak hampir 80% untuk menebus kembali nilai tertinggi sepanjang masa (ATH), $666.86 yang direkod pada 18 Mei 2021.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat