Adakah XRP Dah Menang Kes Menentang SEC?

367

Pergerakan harga mata wang kripto Ripple, XRP yang melonjak 30% memberi isyarat lebih jelas bahawa selepas tuntutan mahkamah XRP selesai, ia bakal memberi manfaat kepada keseluruhan ekosistem kripto secara besar-besaran.

Penghakiman terakhir kes Ripple vs SEC akan mencapai keputusannya pada 9 Disember dimana pihak ketiga dapat memfailkan usulnya, manakala 22 Disember merupakan tarikh akhir untuk penentangan usul ini.

Baru-baru ini, SEC dan Ripple memfailkan usul summary judgement untuk tuntutan mahkamah agar pihak berkepentingan dalam industri kripto dapat melihat dengan teliti.

Seterusnya, keputusan tuntutan mahkamah juga dijangka akan memberi penjelasan sama ada XRP boleh dianggap selamat atau tidak.

Dalam konteks ini, influencer Ben Armstrong berpendapat bahawa aset digital tersebut bukan sahaja tidak selamat malah akan memberi kesan kepada ekosistem kripto.

Di tengah-tengah spekulasi berkaitan keputusan itu akan memihak kepada XRP, harga altcoin melonjak naik secara pantas.

Buktinya, harga XRP meningkat sebanyak 5.46% iaitu berada pada paras $0.4922 pada 24 jam lalu dan jika penghakiman tuntutan mahkhamah XRP memihak kepada Ripple, harga altcoin berpeluang meningkat secara drastik.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat