Analisis Teknikal WTI/OIL – Timeframe H4 – 6/2/2018

386

Jika diperhatikan, harga OIL telah beberapa kali menguji resistance sekitar harga 66.30 tetapi masih gagal untuk dibreakout untuk terus bullish bagi membentuk new HH. Kebiasaannya, sekiranya ia masih gagal untuk dibreakout, berkemungkinan ia akan mulai bearish dan ia telah pun breakout trendline dan membentuk bearish engulfing di timeframe daily jika diperhatikan. Dan untuk confirmation, sekiranya ia breakout Key Support 63.00 ini, OIL akan mulai bearish.

Target bearish adalah ke sekitar harga 62.14 atau lebih rendah iaitu ke sekitar 61.10 sekiranya ia masih gagal untuk breakout 66.30. Peluang yang boleh diperhatikan adalah di sekitar 64.80/60.

Walaubagaimanapun, jika ia kembali bullish dan mencapai semula Key Resistance, potensi adalah tinggi untuk ia breakout dan meneruskan lagi kenaikan. Oleh itu, penting untuk memperhatikan Key Support dan Key Resistance ketika ini samaada ia akan dibreakout untuk bearish atau meneruskan lagi kenaikan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat