Apa Yang Boleh Dijangka Berlaku Pada Bursa Minggu Ini?

177

Jangan Monday Blues, baca pasal saham dulu.

Inter-Pacific Securities Sdn Bhd, firma penyelidikan pelaburan Malaysia menyatakan akan terdapat sedikit peningkatan pada awal minggu ini hasil kemenangan Barisan Nasional dalam pilihan raya Melaka yang meningkatkan harapan pilihan raya awal dan potensi mengembalikan lebih banyak pasaran dasar mesra.

Inter-Pacific, dalam satu kenyataannya berkata pasaran ekuiti Malaysia berakhir kukuh pada minggu lepas selepas indeks utama mencatatkan kenaikan kecil pada Jumaat dan mengakhiri dagangan menghampiri paras tertingginya.

Tambahnya lagi, pembelian bergilir ke atas saham telco dan perbankan membantu kenaikan FBM KLCI walaupun pasaran meluas dan prestasi syarikat yang lebih rendah bercampur.

Keluasan pasaran condong ke arah positif walaupun jumlah dagangan kekal rendah dibawah paras 3.0b kerana kekurangan minat belian dan indeks utama dijangka mendapat sokongan pada paras 1,520 yang boleh berfungsi sebagai batu loncatan untuk peningkatan jangka pendek yang tinggi.

Dalam pada itu, Inter-Pacific bertambah, saham rendah dan pasaran meluas turut melihat tanda-tanda peningkatan terutamanya saham-saham yang tersenarai dalam Small Cap yang mencari asas selepas aliran menurun mereka yang berterusan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat