AUDUSD Analisa Fundamental Harian 8 April 2016

30

Aussie Dollar jatuh lebih 140 pips Khamis semalam, untuk ke paras terendah harian sekitar $0.7490 sebelum menutup sekitar paras $0.7502; setelah pasaran bercakap tentang potensi kenaikan kadar AS pada bulan April daripada pembuat dasar FOMC, sesuatu yang biasanya akan melemahkan aset berisiko. Pasaran masih bingung dengan ketidakselarasan antara presiden-presiden Feds cawangan dan Pengerusi mereka, Puan Janet Yellen.

“Minit mesyuarat FOMC mendedahkan bahawa pegawai-pegawai Fed membahaskan kenaikan kadar pada April, tetapi beberapa ahli menyatakan pandangan bahawa pendekatan berhati-hati terhadap peningkatan itu adalah bijaksana dan menyatakan kebimbangan bahawa meningkatkan julat sasaran secepat April, akan memberi isyarat tergesa-gesa yang dirasakan tidak sesuai,” menurut Rodrigo Catril, strategis matawang di NAB.

[adrotate group=”6″]

Antara laporan sektor pembuatan dan perkhidmatan, terdapat tanda-tanda kestabilan yang semakin meningkat dalam ekonomi China. Dollar juga masih di bawah tekanan, selepas minit mesyuarat Federal Reserve terkini menunjukkan ramai ahli FOMC mahu bergerak dengan berhati-hati pada kenaikan kadar, sebahagiannya kerana hanya ada sedikit ruang untuk melonggarkan dasar sekiranya perlu.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat