Bagaimana Covid-19 Bakal Memberi Impak Terhadap Bitcoin Dalam Jangka Masa Panjang?

1,130

Penularan wabak Covid-19 sejak suku pertama ini telah menyebabkan banyak ekonomi dunia telah mengalami kemelesetan ekonomi. Banyak sektor perniagaan terpaksa mengambil keputusan untuk menghentikan operasi dan pasaran kewangan telah mengalami kegawatan.

Justeru dalam situasi sebegini, ramai yang masih percaya matawang crypto dan bitcoin dapat dimaanfatkan dan bernilai ketika krisis Covid-19. Dalam salah satu artikel yang ditulis oleh penganalisis Christopher Haruna Hamman mendapati` COVID-19 tidak bertentangan dengan bitcoin.

Dengan pasaran global yang mendapat tamparan besar akibat penularan wabak Covid-19, ramai yang cuba membaca masa depan dan mempersoalkan apakah alternatif terbaik yang dapat digunakan kelak. Pada ketika ini trend bekerja mula berubah, ramai orang di seluruh dunia berkerja dari rumah.

Dapat dilihat bahawa harga bitcoin dan matawang crypto tidak begitu menentu. Kerajaan telah membelanjakan berbilion dolar untuk menjana ekonomi dalam situasi krisis ini. Walaubagaimanapun dengan situasi yang kita hadapi, dunia berkemungkinan boleh mengalami kemelesetan ekonomi yang lebih teruk. Walaubagaimanapun harga bitcoin boleh melonjak dua kali ganda.

Berdasarkan pendapat beliau, salah satu alasannya, orang ramai yang tinggal dirumah terdapat kemungkinan untuk mencari tahu mengenai matawang crypto.Matawang crypto kini telah mencatat peningkatan sehingga paras harga $7,131.22 walaupun ditengah penularan wabak Covid-19.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat