Bank Semakin Optimis Dengan BTC? Standard Chartered Bank Dedahkan Ramalan Terbaru Harga BTC!

371

Standard Chartered Bank telah menyemak semula ramalan awalnya unjuran harga Bitcoin $100,000 menjelang akhir 2024 kerana fasa menakutkan telah dilalui pada tahun 2022. Kini, bank meramalkan bahawa harga Bitcoin boleh mencecah $50,000 menjelang akhir tahun ini dan melepasi $120,000 menjelang tahun depan. Unjuran menaik ini datang apabila penganalisis bank menjangkakan peningkatan simpanan Bitcoin oleh pelombong.

Standard Chartered Bank meramalkan bahawa Bitcoin mungkin mencapai $50,000 tahun ini dan $120,000 menjelang akhir tahun 2024. Bank itu meramalkan bahawa kenaikan harga BTC boleh menggalakkan pelombong bitcoin memegang lebih banyak bekalan Bitcoin.

Sebelum ini, bank tersebut meramalkan harga Bitcoin mencecah $100,000 menjelang akhir tahun 2024. Bagaimanapun, penganalisis pertukaran asing terkemuka bank itu Geoff Kendrick berkata terdapat peningkatan sebanyak 20% kepada ramalan awal disebabkan oleh pelombong Bitcoin yang memegang lebih banyak BTC.

Mengukuhkan lagi keyakinan aliran masuk aset kripto selama tiga minggu berturut-turut dan MACD bulanan bertukar hijau menunjukkan prospek positif untuk harga Bitcoin. Produk pelaburan aset kripto menyaksikan aliran masuk bersih sebanyak $136 juta minggu lepas.

Harga BTC kini didagangkan pada $30277 dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Walaupun pelombong bersedia untuk memegang lebih banyak BTC, kesukaran perlombongan bitcoin kekal mencabar. Platform data dalam rantaian Glassnode melaporkan Kadar Hash Bitcoin (7DMA) meneruskan pergerakan berlawanan, mencapai nilai ATH sebanyak 395 EH/s. Ini bersamaan dengan 395 quintillion tekaan setiap saat dalam percubaan untuk menyelesaikan Blok.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat