Bill Gates Simpan Bekalan Makanan Selama Bertahun-tahun, Persediaan Hadapi Pandemik!

4,218

Sebelum ini, kita dikejutkan bahawa figura terkemuka dunia, Bill Gates didakwa telah pun meramalkan wabak coronavirus yang kini melanda dunia sejak 5 tahun lalu. Berdasarkan ramalan tersebut, beliau menyatakan bahawa dunia akan berhadapan dengan situasi tegang apabila terdapat wabak selesema berjangkit yang akan melanda dan mengorbankan banyak nyawa.

Selain itu, beliau turut menjangkakan bahawa pada awal April 2020, dunia akan berhadapan dengan suatu ‘peristiwa besar’ serta menyeru agar setiap negara mula membuat persiapan bagi membendung wabak tersebut.

Uniknya, Bill Gates dan isterinya, Melinda telah pun membuat persediaan bagi menghadapi sebarang krisis dunia.

Dalam sebuah temubual, Melinda mendedahkan bahawa mereka telah mengambil inisiatif dengan menyimpan bekalan makanan di ruang bawah tanah rumah sebagai persediaan jika terpasksa berhadapan dengan krisis. Apa yang lebih mengejutkan ialah, mereka telah mengadakan simpanan tersebut sejak beberapa tahun yang lalu!

Beberapa tahun sebelum ini, mereka berdua telah pun berbincang berkenaan segala kemungkinan yang akan berlaku jika dunia berhadapan dengan krisis. Salah satunya ialah ketiadaan makanan. Oleh yang demikian, penyimpanan bekalan makanan itu dilakukan.

Walau bagaimanapun, pasangan tersebut tidak mampu untuk menyediakan sebarang ubat-ubatan atau vaksin bagi kegunaan keluarga mereka ketika berhadapan dengan virus pandemik yang sedang melanda dunia.

Semalam, Yayasan Bill dan Melinda Gates telah mengumumkan peruntukan dana sebanyak $ 150 juta untuk menyediakan bekalan perubatan tambahan dan membantu para saintis menemui rawatan dan vaksin untuk virus tersebut.

Tambahan daripada itu, yayasan ini telah menyumbangkan sejumlah $ 250 juta untuk membantu usaha pencegahan wabak itu di peringkat global.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat