BTC Dijangka Bakal ‘Breakout’, Ini Adalah Beberapa Perkara Pasaran Perlu Ambil Tahu!

548

Harga Bitcoin telah meningkat lebih 70% tahun ini, mencecah paras tertinggi sembilan bulan $29,159 sebelum jatuh sedikit. Beberapa penganalisis terkenal meramalkan satu lagi langkah besar minggu ini untuk menolak harga BTC melebihi paras psikologi $30,000 kerana analisis teknikal, makro dan dalam rantaian mendokong penembusan kenaikan harga.

Penganalisis Bitcoin Willy Woo di Twitter berkongsi mengenai penunjuk makro dan data dalam rantaian yang menyokong pergerakan harga besar-besaran minggu ini.

Indeks Makro Bitcoin telah melintasi di atas jalur biru bawah, menunjukkan fasa “pengumpulan semula” kitaran Bitcoin. Oleh itu, dijangka harga BTC akan naik.

Bitcoin price

Analisis Asas Kos bagi pemegang jangka pendek dan jangka panjang menunjukkan kenaikan harga di kalangan pelabur. STH-LTH Premium juga dialihkan melebihi nilai 0. Tambahan pula, kecairan buku pesanan semakin menipis dan jurang kecairan yang besar dijangka daripada paras semasa kepada $40k.

Bitcoin price

Bitcoin Cost Basis Density Map juga menunjukkan pengumpulan yang ketara di bawah paras $28,000. Pelabur institusi dan runcit sedang mencari pergerakan menaik selanjutnya dalam harga Bitcoin kerana sentimen juga kekal positif.

Kestabilan Harga Bitcoin sedang mencapai kemuncak dan penembusan melebihi paras utama $30,000 boleh berlaku dalam seminggu.

Penganalisis kripto popular Michael van de Poppe meramalkan penembusan harga Bitcoin selepas satu lagi ujian $28,600-29,000. Ia akan mengembalikan keyakinan dalam pasaran dan altcoin untuk keluar. Lebih-lebih lagi, data CPI AS dijangka tiba minggu ini dengan pakar ekonomi mencadangkan inflasi terus menurun.

Penganalisis kripto Ali Martinez mendedahkan bahawa metrik dalam rantaian SOPR Terlaras Bitcoin (aSOPR) (90d) telah bergerak di atas 1, yang menandakan pasaran kenaikan harga. Pada 2015, 2019 dan 2020, ia masing-masing membawa kepada 6,110%, 150% dan 579% keuntungan. aSOPR baru-baru ini bergerak di atas 1 mencadangkan BTC bersedia untuk menjadi parabola.

Bitcoin Adjusted SOPR (aSORP) (90d)

Harga Bitcoin kini didagangkan pada $28,291, naik 1.3% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Rendah dan tinggi 24 jam masing-masing ialah $27,828 dan $28,532. Jumlah dagangan juga melonjak lebih tinggi, menunjukkan peningkatan minat dalam kalangan pedagang.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat