Cukai 30% Ke Atas Perlombongan BTC Tidak Akan Diteruskan? Ahli Kongres AS Tampil Beri Pencerahan!

141

Pada hari Ahad, Presiden Joe Biden dan Wakil Dewan Rakyat Kevin McCarhty telah mencapai perjanjian pada dasarnya untuk menaikkan had hutang kerajaan AS. Kedua-dua parti politik itu berunding selama berbulan-bulan untuk mencapai perjanjian siling hutang ini, yang masih belum diluluskan secara rasmi.

Ahli Kongres AS Warren Davidson mengesahkan bahawa mereka berjaya menyekat beberapa cukai yang dicadangkan oleh pentadbiran Biden dalam perjanjian itu, termasuk 30% cukai yang dicadangkan ke atas bil elektrik penambang kripto.

Pada awal bulan ini, Biden mencadangkan cukai eksais Digital Asset Mining Energy (DAME) untuk menangani kos ekonomi dan alam sekitar amalan semasa untuk perlombongan aset kripto.

Berdasarkan bil cukai yang dicadangkan, selepas tempoh fasa masuk, firma akan berhadapan cukai yang sama dengan 30 peratus daripada kos elektrik yang mereka gunakan dalam perlombongan kripto. Walau bagaimanapun, cukai yang dicadangkan tidak akan dilaksanakan jika urus niaga belanjawan semasa berjalan lancar. Undian terakhir mengenai perjanjian siling hutang akan diadakan pada hari Rabu.

Beberapa Republikan kongres menyatakan rasa tidak puas hati dengan perjanjian siling hutang tentatif yang dicapai Speaker Dewan Kevin McCarthy dengan Presiden Biden. Penggubal undang-undang Republikan mengancam untuk mengundi “tidak” pada perjanjian siling hutang walaupun dikhuatiri kejatuhan ekonomi yang teruk di AS dan global.

Selepas berita perjanjian siling hutang, BTC didagangkan lebih 3% melebihi $28,000 sebelum melakukan sedikit penurunan.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat