Curve Finance Bakal Jadi Rebutan Dan Pelopori Pasaran Kripto?

258

Curve Finance merupakan platform pertukaran desentralisasi kepada stablecoin yang menggunakan Automated Market Maker (AMM) yang menguruskan liquidity dan menawarkan pertukaran token pada kos dan kadar slippage yang rendah.

Dilancarkan pada Januari 2020, Curve terus menjadi sinonim dengan fenomena kewangan desentralisasi (DeFi) dan telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara pada pertengahan tahun 2020.

Pada bulan Ogos, Curve telah melancarkan Decentralized Autonomous Organization (DAO) dan CRV menjadi sebagai ‘token’ kepada rangkaian Curve.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Curve adalah Michael Egorov yang merupakan seorang saintis Rusia yang mempunyai pengalaman dalam perusahaan berkaitan cryptocurrency.

Selain itu juga, Curve Finance memperoleh faktor positif yang berkemungkinan bakal menyokong kenaikan harga yang agresif.

Dapat diperhatikan pada carta CRV/USDT,

Menjelang sahaja penghujung pasaran Jun, harga CRV kembali mempamerkan corak pergerakan yang positif setelah mencatatkan lonjakan melebihi 50% sebelum sedikit susut ketika memasuki pasaran Julai.

Namun reaksi harga CRV pada pembukaan pasaran Julai dilihat telah menguji semula paras RBS (resistance become support) sekitar $1.60 dan terus memberi petunjuk awal untuk meneruskan trend bullish.

Jika pergerakan harga berjaya mengekalkan rentak kenaikan, paras SBR (support become resistance) $1.95 bakal menjadi paras tumpuan untuk diuji.

Sekiranya pergerakan harga terus menembusi paras SBR $1.95, dijangka harga CRV akan menuju ke zon SBR seterusnya sekitar $2.20-$2.30 sebelum jangkaan untuk membuat kenaikan lebih tinggi.

Manakala jika harga CRV tidak berjaya untuk meneruskan kenaikan, paras sokongan $1.25 akan kekal menjadi paras utama yang akan diuji untuk menyokong semula lonjakan harga.

Sebaliknya jika harga terus membuat penurunan yang lebih rendah, harga dijangka bakal menuju zon tumpuan sekitar $0.80-$0.90 yang merupakan zon yang sukar ditembusi ketika kenaikan pada pembukaan pasaran 2021.

Setakat jam 4.30 petang waktu tempatan, harga CRV susut melebihi 4% untuk diperdagangkan di atas paras $1.62.

Lihat gambar carta matawang kripto CRV/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat