Penganalisis Yakin 3 Faktor Ini Akan Melonjakkan Kedudukan Curve Finance

256

Curve Finance (CRV) mencuri perhatian pakar dan penganalisis kripto. Ringkasnya, Curve Finance adalah automated market maker (AMM) yang menawarkan pertukaran token pada kos dan kadar slippage yang rendah.

Tiga faktor yang menjadikan platform ini dipantau dekat:

  1. Peluang Yield Yang Menarik Perhatian Pelabur

Pengguna berpeluang untuk stake token secara langsung di CRV dengan kadar annual percentage yield (APY) rata-rata 21% dan akan diberikan vote-escrowed CRV (veCRV) sebagai tukaran, membolehkan penyertaan dalam undian tadbir yang berlangsung di protokol. Pengguna juga dapat menjana peningkatan sehingga 2.5x ganda dari liquidity yang tersedia di Curve dengan vote-locking CRV.

Jika permintaan deposit CRV terus mencatatkan peningkatan dan bekalan tersedia berkurangan, tidak mustahil akan berlaku bullish terhadap harga CRV.

  1. Deposit CRV Yang Menjadi Rebutan

Dua pesaing utama bagi liquidity CRV di luar platform Curve: Yearn.Finance dan Convex Finance. Kedua-duanya mencatatkan rekod pengendalian sekitar 29% bekalan veCRV yang tersedia.

Permintaan tinggi terhadap deposit CRV telah mengundang persaingan dua platform tersebut dengan masing-masing cuba tampil dengan tawaran insentif yang menarik untuk pemilikk CRV. Misalnya Convex menawarkan APY sehingga 87% dan Yearn, 45%.

Ini akan menyebabkan tekanan terhadap kitaran bekalan CRV untuk jangka masa yang panjang.

  1. Keuntungan Daripada Penyediaan Liquidity Stablecoin 

Delphi Digital mendedahkan Curve antara platform DeFi yang berjaya mencatat pendapatan dengan rekod yang memberangsangkan, 30d P/E daripada ~39.

Tidak cukup dengan itu, komponen stablecoin bagi Curve telah melindungi platform itu daripada penyusutan jumlah nilai terkunci (TVL) yang mendadak seperti kebanyakan platform DeFi yang lain. Terkini, Curve mencatatkan TVL berjumlah $9.34 bilion, menjadikan platform ini mendominasi carta TVL platform DeFi.

Tidak hairanlah jika penganalisis optimis dengan pertumbuhan CRV sebagai protokol yang menfokuskan kepada stablecoin.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat