Data Terbaru Inflasi Buatkan Para Pemain Pasaran Berbelah Bahagi! Apakah Tindakan Lanjutan The Fed?

380

US dolar susut mendadak pada hari Rabu selepas data CPI menunjukkan bahawa harga pengguna AS meningkat kurang daripada jangkaan pada bulan Mac, mungkin mengurangkan kemungkinan Rizab Persekutuan akan terus menaikkan kadar faedah.

Indeks Harga Pengguna (CPI) meningkat sebanyak 0.1% pada bulan Mac, di bawah jangkaan ahli ekonomi yang jangkakan kenaikan 0.2%. Harga teras sejajar seperti yang dijangkakan, dengan peningkatan 0.4%.

Indeks US dolar turun kepada 101.52, daripada sekitar 102.11 sebelum data. Mata wang Euro melonjak setinggi $1.09900, tertinggi sejak 2 Februari. Dolar susut kepada 132.81 yen Jepun, daripada sekitar 133.85 sebelum data.

Para pedagang niaga hadapan yang terikat dengan kadar dasar Rizab Persekutuan pada hari Jumaat kurang pasti sama ada bank pusat A.S. akan menaikkan kadar penanda arasnya lagi atau tidak. Apatah lagi kerajaan melaporkan harga pengguna Mac meningkat kurang daripada jangkaan.

kadar faedah jangka pendek AS niaga hadapan meningkat selepas laporan, dan kini mencerminkan kira-kira 60% peluang kenaikan kadar suku peratusan pada bulan Mei, berbanding kira-kira 73% peluang yang dilihat sebelum data. Julat sasaran semasa ialah 4.75%-5.00%.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat