Demi Masa Depan Lebih Baik, Kembar Winklevoss Umum Suntikan Data $100 Juta Kepada Gemini!

145

Gemini, setakat ini, berjaya mengekalkan prestasi di arena kripto walaupun berhadapan dengan tanggungan kos yang tinggi. Bursa pertukaran kripto itu telah melakukan 2 fasa pusingan pemberhentian pada tahun lalu dalam usaha untuk mengurangkan kos operasi.

Aliran tunai bursa kripto juga terjejas teruk oleh masalah dengan Genesis, yang mengunci kira-kira $900 juta dana pelanggan.

Perkongsian Gemini dengan Genesis pada produk Earnnya juga telah mengundang kecaman daripada SEC, yang menyaman kedua-dua platform kerana dakwaan melanggar undang-undang sekuriti. Keadaan bertambah buruk apabila Gemini juga kehilangan COOnya, Noah Perlman, yang kemudiannya menjadi Ketua Pegawai Pematuhan Binance.

Walaupun perselisihan itu didakwa telah diselesaikan, dana pelanggan masih belum dapat diselesaikan. Sebagai sebahagian daripada perjanjian dengan Genesis, kembar Winklevoss umum akan menyediakan sehingga $100 juta dalam pelaburan. Bagaimanapun, suntikan tunai semasa dilaporkan tidak berkaitan dengan dana bailout Genesis.

Sebaliknya, dana yang datang daripada kekayaan peribadi Winklevoss Twins akan digunakan untuk dana operasi, berdasarkan sumber yang tidak dinamakan.

Jumlah yang dilaburkan dalam syarikat-syarikat ini sepanjang suku lalu ialah kira-kira $2.4 bilion. Dengan pembiayaan luar menjadi semakin berkurangan dan langkah stopgap telah dilaksanakan oleh Gemini gagal untuk membendung pendarahan. Atas dasar itu, kembar Winklevoss telah mengambil langkah untuk menampung rizab tunai Gemini.

Dijangka bahawa keputusan kembar untuk menyuntik dana itu boleh menggalakkan pelabur VC lain untuk membantu menyokong Gemini sehingga keadaan ekonomi semasa berubah menjadi lebih baik.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat