Demi Transformasi – CEO Binance Dedahkan Halatuju Terbaru Binance!

1,833

Ketua Pegawai Eksekutif Binance, Zhao Changpeng telah tampil memberi pendedahan mengenai rancangan hala tuju Binance di masa hadapan. Terkini Zhao mengesahkan rancangan platform pertukaran itu untuk beralih daripada syarikat berorientasikan teknologi inovatif yang sedia ada, kepada penyedia perkhidmatan kewangan.

Dalam temu bual eksklusif dengan Squawk Box, Zhao Changpeng menyatakan bahawa Binance akan dijadikan sebagai syarikat yang mesra pengawal selia. CZ menyatakan bahawa Binance akan menjadi ‘centralized’ atau dikawal selia secara berpusat. Untuk merealisasikan hal tersebut Binance harus bergerak kearah tersebut dengan menyesuaikan diri melalui struktur berpusat dan mengalihkan tumpuan syarikat kepada perkhidmatan kewangan berbanding kemajuan teknologi yang inovatif.

Kata CZ, “Sekarang kami berada di titik penting dan kami perlu menukar daripada syarikat teknologi kepada syarikat perkhidmatan kewangan”

Binance telah mula menubuhkan ibu pejabat fizikal dan juga beberapa cawangan tempatan sebagai langkah untuk . mematuhi sistem kewangan berpusat.Beliau menyatakan bahawa apabila industri kripto berkembang, lebih banyak pengawasan kawal selia akan dimulakan dan sudah tiba masanya untuk perniagaan kripto seperti Binance untuk bertukar arah.

CZ turut berpendapat bahawa di Binance, “Kami percaya bahawa peraturan adalah sesuatu yang baik untuk industri ini”. Hal ini kerana ia akan memudahkan penggunaan kripto dalam jangka masa panjang. Dengan adanya peraturan, aset kripto dapat dicapai kepada khalayak yang lebih luas dengan diringan rasa selamat dalam penggunaannya.

Minggu lalu, Changpeng Zhao turut mendedahkan rancangan Binance untuk menjadi penyedia perkhidmatan aset digital di Perancis menjelang tahun hadapan. Zhao pada minggu lepas mengatakan bahawa Perancis merupakan antara pilihan utama untuk mereka untuk memulakan operasi bahkan berkemungkinan kepada penubuhan ibu pejabat.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat