Eh! Dah Boleh Melabur Melalui Touch ‘n Go?

2,189

Menurut sebuah laporan, Kumpulan Touch ‘n Go (TNG) menerusi anak syarikatnya, TNG Digital Sdn Bhd (TNGD), telah memperoleh kelulusan bersyarat daripada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) untuk menjalankan operasi sebagai Pengendali Pasaran yang Diiktiraf (RMO).

Selain itu, kelulusan bersyarat yang diberikan oleh SC tersebut membolehkan syarikat menguruskan pengendalian serta mengedarkan produk pasaran modal secara langsung, merangkumi dana unit amanah pasaran wang melalui aplikasi Touch ‘n Go eWallet tanpa membabitkan aplikasi pihak ketiga.

Berdasarkan kenyataan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TNG, Effendy Shahul Hamid, pembaharuan tersebut membentuk satu mercu tanda dan yang pertama dalam industri itu.

Di samping itu, status RMO yang diperolehi membolehkan mereka mempelbagaikan penawaran produk digital yang inovatif kepada pengguna. Sementara itu, pada suku pertama tahun ini, produk kewangan yang berbentuk pelaburan akan dilancarkan. Ianya bertujuan untuk memberikan kelainan dan membolehkan pengguna mendapatkan perkhidmatan pelaburan asas dengan serendah RM10.

Untuk pengetahuan semua, sebuah jalinan kerjasama telah dimaterai antara TNG dengan Principal Asset Management (Principal), salah satu syarikat pengurusan dana terbesar di Malaysia bagi melancarkan medium pelaburan berkenaan.

 

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat