Ekuiti Eropah Positif Dalam Pembukaan Pasaran Hari Ini

48

Pasaran Saham Eropah di buka sedikit tinggi hari ini dan para perlabur terus memantau laporan pendapatan syarikat-syarikat berprofail tinggi sambil menunggu mesyuarat FOMC yang bakal berlangsung hari Khamis nanti.

Indeks saham Eropah Stoxx 600 yang menggabungkan 600 kaunter saham di seluruh Eropah, telah meningkat 0.29% setakat jam 3:30 petang hari ini, di samping kenaikan saham-saham utama eropah yang lain.

Menurut laporan CNBC, Volkswagen akan mengadakan mesyuarat khas lembaga penyeliaan pada Rabu ini bagi membincangkan tuduhan pakatan sulit terhadap pembuatan kereta Jerman ini.

Sementara itu, harga minyak mengukuh hari ini selepas Arab Saudi berjanji mengurangkan pengeluaran eksport minyaknya bulan depan dan gesaan OPEC terhadap ahlinya untuk meningkatkan peratus pematuhan terhadap pemotongan pengeluaran minyak.

Saham US pula ditutup lebih rendah pada hari Isnin berikutan banyak laporan-laporan pendapatan bakal di keluarkan minggu ini. Namun begitu, Nasdaq telah mencapai rekod tertinggi kerana saham teknologi di lihat mendapat sambutan walaupun ekonomi Amerika Syarikat masih di bawah tekanan.

Para pelabur akan terus mengikuti laporan-laporan pendapatan yang di keluarkan pada setiap sesi pasaran, serta laporan mesyuarat FOMC tidak lama lagi, bagi mengukur kedudukan ekonomi semasa, di samping menilai jangkaan tempoh yang di perlukan untuk kenaikan kadar faedah US.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat