Hilang Selama 12 Tahun, Tiba-Tiba Beberapa Wallet Kripto ‘Whales’ Kembali Aktif!

408

Walaupun harga Bitcoin turun selama tiga hari berturut-turut minggu lalu, alat pejejak tidak mendapati mana-mana wallet BTC yang sudah lama tidak diaktifkan kembali aktif. Secara amnya, aliran ini dikaitkan dengan lonjakan harga yang sepadan untuk aset tersebut.

Walau bagaimanapun, ini juga boleh dilihat melalui perspektif berbeza bahawa ‘whale’ cuba mengeluarkan wang pada harga semasa menjangkakan penurunan harga dalam beberapa hari akan datang. Namun begitu, harga BTC masih berada pada paras tertinggi dalam tempoh 12 bulan yang lalu dan oleh itu kes bear run mungkin juga wajar.

Sementara itu, Nisbah Keuntungan Keluaran Dibelanjakan (SOPR) untuk pemegang Bitcoin jangka panjang menunjukkan keyakinan tinggi terhadap kenaikan harga. Data rantaian menunjukkan bahawa pelabur BTC yang telah memegang sejak 5 bulan kini mengalami kerugian yang direalisasikan tetapi yang berikut ialah tempoh pemulihan. Secara keseluruhan, ini adalah petanda baik untuk jangka panjang, walaupun berpotensi untuk turun naik dalam jangka pendek.

Sepanjang seminggu yang lalu, sekurang-kurangnya terdapat tiga alamat whale membuat pemindahan besar-besaran, dengan mengaktifkan alamat tersebut selepas 10 tahun, dalam urus niaga berasingan.

Alamat sedemikian mencatatkan pemindahan sebanyak 6,071 BTC selepas jurang yang panjang selama 9.3 tahun. Begitu juga, dua alamat whale lain memindahkan lebih 1,000 BTC secara berasingan, walaupun harga Bitcoin mengekalkan pergerakan ‘sideway’ selepas penurunan yang konsisten.

“Alamat tidak aktif yang mengandungi 1,000 BTC ($27,456,958) baru sahaja diaktifkan selepas 12 tahun!” Menariknya, beberapa transaksi paus Ethereum (ETH) dan XRP turut didaftarkan pada masa yang sama.

Harga Bitcoin kini didagangkan pada paras harga $27,392.80 semasa penulisan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat