Jangkaan Penganalisis Meleset, Bacaan Pekerjaan JOLTs Merosot!

612

Pada 2 Mei, Jabatan Buruh A.S melaporkan bahawa Pembukaan Pekerjaan JOLTs merosot daripada 9.97 juta pada Februari kepada 9.59 juta pada Mac, berbanding konsensus penganalisis sebanyak 9.78 juta. Laporan itu menunjukkan bahawa kenaikan kadar Fed telah memberikan tekanan material kepada pasaran kerja.

Alat FedWatch menunjukkan bahawa terdapat 96.8% kebarangkalian kenaikan kadar 25 bps pada mesyuarat esok. Laporan Pembukaan Pekerjaan JOLTs seharusnya tidak mempunyai kesan material terhadap tinjauan dasar Fed jangka pendek kerana majoriti pemain pasaran percaya bahawa Fed akan menaikkan kadar kepada 500 – 525 mata asas.

Para pedagang juga mengamati data laporan Pesanan Kilang untuk Mac. Laporan itu menunjukkan bahawa Pesanan Kilang meningkat sebanyak 0.9% bulan ke bulan, berbanding konsensus penganalisis sebanyak 1.1%.

SP500 berada di bawah tekanan dan bergerak ke arah tahap 4130 kerana laporan Pembukaan Pekerjaan dan Pesanan Kilang JOLTs meleset daripada jangkaan penganalisis. Pelabur bimbang mengenai kelembapan ekonomi dan kekal berhati-hati menjelang keputusan Fed esok.

Indeks US dolar A.S susut sedikit daripada paras tertinggi sesi apabila hasil Perbendaharaan merosot. Emas bergerak menghampiri paras $2000, disokong oleh hasil Perbendaharaan yang lebih rendah.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat