Jerung Ambil Peluang ‘Kaut’ Lebih Banyak BTC Di Tengah Pembetulan Harga!

1,069

MicroStrategy mungkin salah satu firma gergasi yang tidak menang tangan dalam membuat pelaburan di dalam Bitcoin (BTC).

Manakan tidak, sejak dua menjak ini disaat harga BTC merundum sedikit, firma itu melaporkan telah membeli lebih banyak Bitcoin. Syarikat gergasi yang berpangkalan di AS itu membeli lebih dari 3,900 BTC.

Dilaporkan kini memiliki hampir 109,000 bitcoin setelah syarikat itu membeli 3,900 BTC dengan harga berjumlah hampir $177 juta. Dengan kata lain, firma itu memilik pegangan lebih 0.6% daripada jumlah BTC yang ada.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy, Michael Saylor telah mengumumkan pembelian terbaru pada 24 Ogos. Pembelian itu hasil daripada penjualan kemudahan ATM. Selepas pembelian semasa, MicroStrategy kini memiliki sebanyak 108,992 unit BTC.

Pada bulan Julai yang lalu, Michael Saylor menyatakan bahawa syarikatnya tekad untuk menambahkan pegangan BTC walaupun mencatat kerugian pada suku kedua 2021 disebabkan penurunan harga.

Saylor dalam masa yang sama turut mengatakan bahawa beliau belum lagi terdesak untuk menjual pegangan Bitcoin beliau ataupun simpanan BTC syarikat walaupun harga BTC menjunam.

Ketika penuisan, harga BTC catat kejatuhan 0.18% kepada harga $48,426.44

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat