Kegawatan Perbankan Tarik Ramai Pelabur Ke Kripto? Ini Indikasi Penting Perlu Diperhatikan!

495

Harga Bitcoin menanti langkah untuk meroket kerana dilihat BTC sedang membuat percubaan untuk melepas harga $ 25,000 lagi di tengah -tengah kesan makro dan krisis perbankan. Pelabur menjangkakan kenaikan kadar yang lebih rendah oleh Rizab Persekutuan A.S. kerana pihak berwajib sedang merancang pembiayaan kecemasan apabila bank terkesan kepada kenaikan kadar yang agresif.

Bank Pusat Eropah telah menaikkan kadar sebanyak 50 bps hari ini walaupun dihimpit dengan isu krisis perbankan AS. Sementara itu, stok dan niaga hadapan telah pulih selepas Credit Suisse menerima $ 54 bilion dari Bank Pusat Switzerland.

Data rantaian menunjukkan indeks premium Bitcoin dan Ethereum Coinbase meningkat selepas bank serantau AS runtuh, yang menyebabkan tekanan belian yang kuat dari pelabur A.S. Orang ramai dilihat memilih untuk mengeluarkan wang dari bank dan melabur dalam kripto. Tindakan harga Bitcoin menunjukkan ia memegang kuat paras 24-25K dan kelihatan ingin memecahkan paras rintangan $25k.

Penganalisis menyokong pergerakan harga bitcoin yang kukuh. Penganalisis kripto popular, Skew mendedahkan bahawa gerakan BTC Binance Spot Orderbook dengan jelas menunjukkan pesanan membeli berada pada peringkat untuk menolak harga bitcoin lebih tinggi.

Penganalisis kripto Ali Martinez meramalkan satu lagi tindakan harga Bitcoin yang pertama pada hujung minggu jika Bitcoin bergerak dalam corak teknikal bullish Megaphone.

Jika Bitcoin berakhir minggu di atas 200-WMA pada $ 25.3K, ia akan mengesahkan satu lagi langkah besar melebihi $ 26K ke tahap psikologi $ 30,000.

Harga BTC kini didagangkan pada $ 24,769 kerana ia menyentuh tahap $ 25k secara berterusan, dengan pelabur menunggu data utama di tengah -tengah isyarat kenaikkan yang lain. Sementara itu, harga Ethereum didagangkan pada $ 1,652, turun lebih dari 1% dalam 24 jam terakhir.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat