Kelab Bola Turki Menjadi Kelab Bola Pertama Dalam Dunia Membeli Pemain Dengan Bitcoin

667

Penerimaan bitcoin semakin diterima massa. Bahkan kini bitcoin juga dipakai sebagai alat transaksi bagi membeli pemain bola.

Sebuah kelab bola Turki menjadi bualan akhbar apabila menjalankan transaksi perpindahan pemain bola dengan menggunakan matawang crypto, Bitcoin.

Harunustaspor, sebuah kelab amatur yang bertanding di bawah divisyen Sakarya First, telah menggunakan bitcoin bagi membeli pemain Omer Faruk Kiroglu, 22. Penandatangan kontrak tersebut termeterai sebanyak 0.0524 BTC (2,000 Turkish lira/ £386 ) dan bayaran tunai tambahan 2.500 lira (£536) bagi mendapatkan khidmat Omer Faruk Kiroglu.

 

Pengurus kelab Haldun Sehit melaporkan bahawa kelab tersebut menjadi kelab bola pertama dalam dunia yang membeli pemain bola dengan menggunakan bitcoin..

Menurut Kiroglu, pemain bola ” Ini adalah pertama kali buat saya dan dunia. Apa yang kami lakukan adalah perkara baru dan saya terbuka mengenainya.”

 

Dapatkan siri belajar jana “INCOME DARI CRYPTO” yang akan ditunjukkan kepada anda step by step. https://belajar.moshed.com/crypto/

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat