Keyakinan Pengguna CB Berkurangan Kurang Daripada Jangkaan Namun ‘Trader’ Tetap Berwaspada! Ini Sebabnya

355

Pada 30 Mei, Lembaga Persidangan mengeluarkan laporan Keyakinan Pengguna yang menunjukkan bahawa Keyakinan Pengguna CB menurun daripada 103.7 pada April kepada 102.3 pada bulan Mei. Penganalisis menjangkakan Keyakinan Pengguna CB akan berkurangan kepada 99.

Lembaga Persidangan Mengulas: “Keyakinan pengguna merosot pada bulan Mei kerana pandangan pengguna terhadap keadaan semasa menjadi agak kurang yakin manakala jangkaan mereka kekal suram.”

Walau bagaimanapun, laporan yang lebih baik daripada jangkaan menunjukkan bahawa mood pengguna kebanyakannya kekal stabil walaupun terdapat sentimen siling hutang. Pada hari biasa, data sedemikian boleh mendorong hasil Perbendaharaan lebih tinggi kerana aktiviti pengguna yang sihat memberikan Fed peluang untuk menaikkan kadar untuk melawan inflasi.

Bagaimanapun, keadaan berbeza hari ini apabila pelabur mula bertindak balas terhadap perjanjian siling hutang. Hasil perbendaharaan jatuh kerana pedagang menggunakan lonjakan hasil baru-baru ini sebagai peluang untuk membeli bon kerajaan A.S. pada harga yang menarik.

Alat FedWatch menunjukkan bahawa terdapat 64.3% kebarangkalian kenaikan kadar 25 mata asas pada mesyuarat Fed seterusnya pada bulan Jun. Indeks US dolar pada hari ini dilihat cenderung mendatar dan sedikit penyusutan. Laporan Keyakinan Pengguna CB tidak mempunyai kesan material pada dinamik SP500.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat