Lepas Ni Kanak-kanak Pun Dapat Vaksin Covid-19!

372

Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan (FDA) Amerika Syarikat telah meluluskan penggunaan vaksin Covid-19 keluaran Pfizer dan BioNTech untuk kanak-kanak seawal usia 12 tahun pada hari Isnin.

Ini adalah vaksin Covid-19 pertama yang dibenarkan di AS untuk usia 12 hingga 15 tahun. Vaksinasi pada usia yang lebih muda dianggap sebagai langkah penting untuk membawa anak-anak kembali ke sekolah dengan selamat.

Suntikan boleh bermula sebaik sahaja jawatankuasa penasihat vaksin persekutuan mengeluarkan cadangan untuk menggunakan dua dos vaksin pada kanak-kanak berumur 12 hingga 15 tahun. Pengumuman dijangka pada hari Rabu.

Setakat ini, vaksin telah tersedia di bawah kelulusan penggunaan kecemasan untuk orang yang berumur 16 tahun di Amerika Syarikat.

Pembuat vaksin mengatakan mereka telah mula meminta persetujuan penuh untuk vaksinasi pada orang yang berumur 16 tahun ke atas pada minggu lalu.

Vaksin Pfizer telah digunakan di pelbagai negara untuk remaja seawal usia 16 tahun, dan Kanada baru-baru ini menjadi yang pertama memperluaskan penggunaannya untuk usia 12 tahun ke atas.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat