Lonjakan 200% Tempatkan Sandbox (SAND) Hampir Dalam Carta Top-100

250

Revolusi non-fungible token (NFT) menjadi perhatian para pelabur setelah mengatasi kebanyakan matawang kripto lain dalam kemerosotan pasaran baru-baru ini.

Dengan populariti non-fungible token (NFT), The Sandbox turut mencetus fenomena hangat dalam pasaran setelah ramai pengguna menggemari dan menyokong permainan NFT bermula pembukaan pasaran bulan Julai.

Sandbox bertujuan ke arah metaverse, dimana pengguna boleh memasuki dunia realiti maya (VR) dengan NFT dan tadbir urus yang tidak berpusat, menggunakan “play to earn model” di mana pemain boleh mendapatkan matawang kripto untuk bermain permainan.

Sandbox baru-baru ini mengumumkan kerjasamanya dengan Skybound Entertainment yang membawa The Walking Dead Comics, mungkin telah memberi impak lonjakan harga.

Menarik lagi, pelabur telah membeli CryptoPunks, Meebits dan Bored Ape Yacht Club NFT dengan nilaian ribu ringgit, dan beberapa pelabur ini pergi ke metaverse Sandbox untuk mempamerkan koleksi mereka.

Menarik jika teliti carta pergerakan semasa harga SAND/USDT.

Sewaktu artikel analisa Sandbox dikeluarkan pada awal bulan Julai lalu, Sandbox didagangkan sekitar harga $0.22, namun kini telah menghasilkan lebih 200% kenaikan secara positif.

Bagi pandangan sudut teknikal, pergerakan harga masih kekal dengan momentum kenaikan dan telah melepasi ruangan zon RBS (resistance become support) sekitar $0.60 dimana pergerakan harga dilihat sedang berlegar-legar diatas paras tersebut samada membuat pembetulan harga (correction) atau meneruskan kenaikan.

Bagi jangkaan seterusnya, sekiranya pergerakan harga kekal dengan momentum pergerakannya, paras resistance sekitar $0.70 bakal menjadi tumpuan seterusnya untuk diuji sebelum membuat kenaikan yang lebih tinggi atau bakal membuat paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru sekali lagi.

Manakala, jika pergerakan harga Sand kembali menunjukkan trend bearish, pergerakan harga bakal menguji kembali zon RBS sekitar $0.60 tersebut sebelum membuat penurunan yang lebih rendah dan bakal menjadi pemerhatian seterusnya oleh para pelabur.

Sewaktu penulisan, SAND/USDT didagangkan pada harga sekitar $0.67 melonjak hampir 60% dalam tempoh 24 jam terakhir. Koin Sand sekaligus hampir mengambil alih top 100 daripada kedudukan ke-161 sebelum ini.

Lihat gambar carta matawang kripto SAND/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat