Lonjakan Harga BTC Jadi Tanda Tanya, Rupa-Rupanya Ini Sebabnya!

786

Harga Bitcoin melonjak melebihi 6% selepas ia berjaya mengekalkan paras $27K walaupun dihimpit dengan sentimen CFTC A.S. memfailkan tuntutan mahkamah terhadap Binance kerana melanggar peraturan perdagangan kripto dan derivatif. Dalam 24 jam terakhir, harga BTC masing-masing mempunyai paras rendah dan tinggi sebanyak $26,677 dan $28,610.

Pemulihan besar-besaran dilihat dalam pasaran kripto yang lebih luas dengan XRP mendahului lonjakan dalam kalangan altcoin teratas, dengan pergerakan menaik lebih 18%. Harga Cardano (ADA) melonjak 12%, Ethereum (ETH) 6%, Polygon (MATIC) dan Solana (SOL) 8%.

Pengasas bersama BitMEX Arthur Hayes membuat spekulasi sama ada bullrun Bitcoin disokong oleh FUD dan keadaan pasaran yang semakin teruk atau tidak.

Data CryptoQuant mendedahkan bahawa kelompok whale aktif semula dalam pertukaran derivatif. Pengumpulan whales paus mencetuskan pemulihan pasaran kripto walaupun Binance FUD.

Analisis dalam rantaian mendedahkan aliran wang yang tinggi ke bursa niaga hadapan. Aliran tinggi menunjukkan tempoh pengumpulan whales. Biasanya, pengumpulan whales akan mendorong lonjakan harga BTC. Whales mengambil beli pada harga rendah apabila harga BTC jatuh bawah $27K. Whale telah menggunakan bursa niaga hadapan untuk menaikkan harga Bitcoin di tengah-tengah kecairan rendah dalam pasaran. Walau bagaimanapun, ia telah menyebabkan turun naik dalam pasaran kripto berkemungkinan meningkat.

Pasaran kini beri tumpuan pada paras harga sekitar $29K-$30K untuk pengesahan.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat