Mampukah Data Ekonomi Minggu Ini Jadi Pemangkin Kepada Pasaran Kripto? Ini Ulasan Penganalisis

226

Pasaran kripto kembali bangkit dengan kukuh selepas perubahan arah halatuju Federal Reserve minggu lepas dan lebih banyak kecairan yang akan disuntik.

Modal pasaran kripto keseluruhan kembali ke tahap sebelum berlaku penurunan, ditutup pada kira-kira $2.5 trilion semasa hujung minggu. Kalendar ekonomi minggu ini dilihat tidak akan terlalu menggegarkan sepertimana minggu lepas. ”

“Terdapat beberapa berita yang melibatkan data makro minggu ini, namun ia dilihat memberi kesan terhad.” kata pembekal derivatif kripto Greeks Live. Perubahan Kredit Pengguna bagi bulan Mac akan dilaporkan pada hari Selasa, mengira perubahan jumlah kredit yang diperpanjang kepada individu untuk perbelanjaan peribadi.

Pelabur dan penganalisis mengawasi data ini kerana perubahan kredit pengguna mempunyai korelasi yang kukuh dengan keyakinan dan perbelanjaan pengguna. Data Tuntutan Kerja Awal akan dikeluarkan pada hari Khamis dan ini dijangka akan meningkat sedikit dari bulan sebelumnya.

Pada hari Jumaat, pasaran akan disajikan dengan data bacaan awal Indeks Sentimen Pengguna Michigan bagi bulan Mei, sebuah laporan yang menyediakan hasil daripada kaji selidik bulanan mengenai tahap keyakinan pengguna.

Laporan Jangkaan Inflasi Pengguna Mei juga akan dikeluarkan pada hari Jumaat. Tinjauan University of Michigan ini menganalisis pandangan pengguna mengenai inflasi jangka panjang dan digunakan sebagai komponen dalam pengiraan jangkaan inflasi the Fed.

Selain laporan ekonomi, terdapat lapan ucapan Federal Reserve pada minggu ini, dan data inflasi dan pekerjaan yang terkini tidak menunjukkan tanda yang positif, ucapan-ucapan ini boleh menyebabkan beberapa ketidakstabilan.

Terdapat beberapa laporan pendapatan utama yang dikeluarkan minggu ini, tetapi tiada yang berkaitan dengan pasaran aset kripto. Pasaran kripto meningkat sebanyak 1.7% pada hari ini untuk mencapai $2.49 trilion semasa sesi perdagangan pagi Isnin di Asia.

Volume hujung minggu dilihat agak rendah, tetapi keuntungan masih berjaya dipertahankan, dan bitcoin pulih ke tahap harga penting. Aset ini kini didagangkan pada kira-kira $64,000, selepas menyentuh paras tertinggi intraday pada $64,500 dalam perdagangan pada hari Ahad.

Harga Ethereum meningkat 1.6% untuk mencapai $3,170 pada masa penulisan. Altcoin juga menunjukkan keuntungan yang sedikit hari ini. Toncoin (TON), Near Protocol (NEAR), dan token kecerdasan buatan Fetch.ai (FET) dan Render (RNDR) bertumbuh dengan baik terutamanya.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat