Menurut Goldman Sachs, Central Banks akan bantu tenangkan pasaran

52

Tim kajian Goldman Sachs, telah menjangkakan bahawa Bank of England akan berdiri di belakang pasaran untuk memastikan keseimbangan pasaran berterusan dan kenyataan Carney pada jumaat lalu telah memberi pesanan yang sangat jelas.

Menurut tim kajian tersebut, Governer Carney akan melaksanakan swap lines (pertukaran matawang yang dipersetujui) bersama central bank lain termasuk Fed dan ECB. Dalam kenyataan Governor Carney juga telah menegaskan Bank of Englad mampu untuk menyediakan liquidity dalam matawang asing jika diperlukan.

Pengumuman ini bertujuan mengawal volatility pasaran matawang dan untuk menyuntik capital kepada bank termasuk suntikan matawang asing. Kebanyakan persediaan ini telah dilaksanakan awal.

Goldman Sachs juga menjangkakan policy easing akan diumumkan oleh BoE pada mesyuarat MPC pada 14 Julai nanti, dan menumpukan kepada credit easing measures. Berkemungkinan besar pembelian asset akan diberi keutamaan terutama hutang syarikat korporat.

Dijangka akan berlaku pemotongan interest rate oleh BoE semasa mesyuarat MPC Ogos.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat