NFT Belum Terkubur! Platform NFT Sorare Putuskan Untuk Bergabung Dengan Liga Perdana Inggeris!

94

Liga Perdana Inggeris dan Sorare, syarikat permainan bola sepak fantasi bernilai $4.3 bilion, telah bersetuju untuk menandatangani perjanjiang untuk beberapa tahun, di mana Liga Perdana akan melesenkan kad pemain rasmi. Di bawah perjanjian tersebut, pemain permainan akan dapat membeli dan menggunakan NFT yang dilesenkan secara rasmi oleh liga bola sepak berprestij itu.

Orang ramai boleh menyertai perlawanan bola sepak fantasi lima sebelah melalui syarikat permulaan Sorare yang berpangkalan di Paris. Syarikat tersebut setakat ini mempunyai 3 juta pengguna di seluruh dunia. Prestasi di atas padang pemain pada masa kini menentukan kemungkinan kejayaan.

Di samping itu, permainan sukan fantasi berasaskan Ethereum telah mengumumkan bahawa ia akan menambah dua ciri tambahan permainan tersebut. Ini termasuk peluang untuk bersaing menggunakan kad pemain yang khusus untuk liga dan ciri yang dipanggil “financial fair play” yang menyekat pengguna daripada memilih pasukan yang terdiri semua pemain ternama.

Pada Oktober 2022, telah dikhabarkan bahawa Sorare sedang dalam perbincangan perjanjian pelesenan dengan Liga Perdana, yang merupakan peringkat teratas pertandingan bola sepak di England. Untuk mencapai kata sepakat dalam perkara ini telah mengambil masa lebih lama daripada jangkaan, menurut Nicolas Julia, Ketua Pegawai Eksekutif Sorare. Ini disebabkan oleh fakta bahawa Liga Perdana telah mempunyai pengaturan pelesenan NFT dengan syarikat lain.

Dikhabarkan bahawa ConsenSys memenangi bidaan untuk mendapatkan perjanjian bernilai sebanyak UK£400 juta atau $459 juta. Namun berikutan kejatuhan dalam pasaran kripto menyebabkan ConsenSys berundur diri dalam perjanjian ini.

Menurut data yang disediakan oleh CryptoSlam, koleksi Sorare NFT adalah yang ketiga terbesar di dunia. Syarikat didapati mengendalikan kira-kira satu juta dolar transaksi dalam satu hari. Syarikat pelaburan Accel dan Benchmark, serta SoftBank Jepun, adalah antara organisasi terkemuka yang telah melabur dalam Sorare. Di samping itu, atlet terkenal seperti Lionel Messi, Serena Williams, dan Kylian Mbappe adalah pemegang saham dalam syarikat itu.

Kerjasama Liga Perdana dengan Sorare adalah contoh terkini tentang peningkatan jumlah tawaran yang berlaku antara liga sukan dan platform kripto yang berbeza. Pada masa lalu, Sorare telah mengumumkan perkongsian dengan kedua-dua Major League Baseball dan Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat