ONE – Pengevolusian Mencipta Blok Dengan Lebih Laju

734

Harmoni (ONE) merupakan platform blockchain yang direka khas untuk memudahkan pembuatan dan penggunaan aplikasi desentralisasi (DApps).

Penciptaan rangkaian Harmoni dibangunkan pada 2017 dan diasaskan oleh Stephen Tse Ketua Pegawai Eksekutif Harmoni yang mempunyai PHD dari Universiti of Pennsylvania dalam bidang protokol kriptografi.

Stephen mencipta ONE dengan tujuan untuk menginovasi cara kerja aplikasi desentralisasi yang memfokuskan kepada kelajuan dan pengesahan pemprosesan.

Harmoni juga bertujuan untuk merevolusikan penciptaan blok dan dijangka bakal memperkenalkan kontrak cross-shard dan insfrastruktur cross-chain pada akhir 2021.

Dapat diperhatikan pada carta pergerakan harga ONE/USDT, nampaknya harga ONE pernah mempamerkan trend kenaikan sehingga 5,000% pada permulaan Februari sehingga penghujung pasaran Mac sebelum kembali meneruskan trend bearish.

Melihat kepada carta harian, selepas sahaja mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru pada harga $0.22, pergerakan harga ONE terus mengekalkan trend bearish.

Namun menjelang penghujung Mei, harga tidak membuat LH (Lower High) yang terbaru dan terus bergerak secara mendatar (sideway).

Jangkaan seterusnya berkemungkinan harga ONE dijangka bakal membuat kenaikan semula untuk menguji paras SBR (support become resistance) sekitar harga $0.11-$0.12.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi zon SBR $0.11-$0.12 tersebut, zon SBR seterusnya sekitar $0.15 bakal diuji terlebih dahulu untuk memberikan isyarat yang jelas untuk pergerakan harga berubah kepada trend bullish.

Sebaliknya jika pergerakan harga tidak berjaya untuk kembali membuat lonjakan, pergerakan harga dijangka bakal menuju semula ke paras sokongan $0.05-$0.06 untuk menyokong semula lonjakan harga.

Penurunan harga yang lebih rendah bakal menguji semula paras harga $0.02-$0.03 yang mana merupakan zon resistance yang pernah dicapai sebelum membuat lonjakan yang agresif.

Setakat jam 3.30 petang waktu tempatan, harga ONE sedikit menyusut sebanyak 1% untuk diperdagangkan di paras harga $0.08.

Lihat gambar carta matawang kripto ONE/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat