Pelabur Dinasihatkan Jangan Beli BTC Sekarang! Ini Adalah Tarikh Yang Sesuai

2,158

“Maksudnya pelabur tak payah terburu-buru la sebab harga BTC nak jatuh lagi kan?”

Harga raja mata wang kripto Bitcoin (BTC) yang berjaya mencapai $35,000 telah meningkatkan lagi keyakinan para pelabur untuk membeli aset digital itu, tetapi beberapa penganalisis menasihatkan untuk berundur dan menunggu sehingga Disember 2023.

Dalam tempoh enam minggu lalu, BTC telah menyaksikan pendakian ketara kira-kira 35% yang kini didagangkan di bawah $34,600, jadi di sini dapat dilihat ia merupakan perkembangan penting untuk kripto susulan menandakan penutupan mingguan tertinggi sejak April 2022.

Menurut penganalisis Ali di dalam akaun media sosial X miliknya, pelabur yang ingin melabur dalam BTC sekarang haruslah berhati-hati dan mempertimbangkan untuk menunggu penurunan harga jika tidak ingin mengalami kerugian besar.

Oleh demikian, Ali menjangkakan tarikh isyarat belian seterusnya adalah pada sekitar 19 Disember 2023 dan masa sesuai untuk mengumpul BTC mungkin semasa harganya berada pada $28,000.

Memang tidak dinafikan BTC mampu canak lebih tinggi sekiranya spot BTC ETF diluluskan, bagaimanapun perlu diingatkan terdapat mesyuarat Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC) dan NFP yang boleh beri kesan sama ada naik atau turun pada harganya.

Namun jika kedua-dua acara tersebut mengikut jangkaan, BTC mungkin tidak melihat banyak turun naik dan terus bergantung pada $34,700 ataupun tembus $35,000, sebaliknya zon sokongan jangka pendek untuk harganya boleh didapati pada $33,901 diikuti $31,507.

Sehingga berita ini ditulis, harga BTC mencatatkan junaman sebanyak 0.20% pada paras $34,446 dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran bernilai $672 bilion namun tetap raih 2.06% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat