Pemegang CryptoPunk Kini Boleh Tukar NFT Jadi Loket Berlian Di Tiffany&Co

466

Jenama barang kemas mewah Tiffany&Co telah memperkenalkan koleksi non-fungible token (NFT) pertamanya yang dilancarkan secara ekslusif untuk pemegang CryptoPunk.

Dalam satu tweet pada 31 Julai, Tiffany&Co mengumumkan penjualan 250 loket buatan tangan yang bertatahkan berlian dan batu permata bernilai 30 ETH ($50,700) setiap satu.

Difahamkan, jualan token NFTiff bakal dilancarkan pada 5 Ogos dan hanya akan tersedia untuk pembelian melalui laman webnya dengan loket fizikal dijangka dihantar pada awal 2023.

Bagaimanapun, setiap CryptoPunk dihadkan kepada maksimum tiga token NFTiff yang membolehkan mereka menukarkannya kepada loket.

Terdapat 87 ciri berbeza dan 159 warna yang boleh digunakan untuk membuat loket mengikut rekaan tersendiri, malah loket itu sendiri diperbuat daripada emas kuning (berdasarkan palet warna NFT).

Tiffany&Co berpeluang mengaut keuntungan sehingga 7,500 ETH ($12.7 juta) sekiranya kesemua loket edisi terhad ini habis terjual.

Koleksi ini pertama kali diperkenalkan naib presiden Tiffany&Co, Alexander Arnault yang menukar CryptoPunk #3167 miliknya menjadi loket dalam perkongsian di twitter pada April lalu.

Menarik bukan? Dengan langkah terbaru daripada Tiffany&Co ini mungkin lepas ni lebih banyak jenama akan menyusul.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat