Pengasas LHV Bank Miliki ETH $470 Juta, Tapi Tak Boleh Keluarkan Sebab Hilang ‘Private Key’

1,027

“Waduh kesiannya, agaknya beliau berpeluang tak untuk merasa keuntungan itu?”

Rain Lõhmus, pengasas LHV Bank berpangkalan di Estonia membeli 250,000 mata wang kripto Ethereum (ETH) semasa ICO yang kini telah bernilai $470 juta, tetapi malangnya beliau tidak memiliki kunci peribadi.

Didedahkan oleh pengarah Coinbase, Conor Grogan pada Februari 2023, wallet whales ETH yang mengandungi aset digital tersebut dalam beratus juta dolar Amerika Syarikat (AS) didapati tidak disentuh sejak sekian lama.

Namun, misteri berkenaan siapakah individu yang memegang ETH bernilai $470 juta itu telah selesai, ulas Grogan yang berkongsi petikan laporan Berita ERR 31 Oktober mengenai wawancara Vikerraadion bersama Lõhmus.

Menurut Grogan, Lõhmus tidak dapat mengakses $470 juta susulan kehilangan kunci peribadinya, oleh itu Lõhmus berkata bahawa beliau sanggup berkongsi dana tersebut jika sesiapa boleh membantunya selesaikan masalah berikut.

Pengasas LHV Bank itu yang berpandangan ia adalah perkara biasa untuk kehilangan kata laluan dilaporkan telah membeli sejumlah besar ETH tersebut semasa harganya berada pada $0.30 di mana beliau hanya perlu membelanjakan $75,000.

Pada 10 November 2021, harga ETH yang memuncak sehingga $4,900 telah menyebabkan pelaburan Lõhmus bernilai $1.22 billion, bagaimanapun wallet beliau kini masih mempunyai keuntungan 628,757% yang sangat mengagumkan.

Harga ETH yang pada masa ini didagangkan pada paras $1,889 telah mencatatkan kenaikan 0.46% dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran $227 bilion seterusnya mendaki 4.99% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat