Perghh! NFT BTC Dibida Hingga $16.5 Juta!

728

“Ingatkan pasaran NFT dah mati rupanya masih hidup lagi.”

Syarikat Yuga Labs yang melelong koleksi TwelveFold bersandarkan Bitcoin (BTC) non-fungible token (NFT) atau lebih dikenali sebagai Ordinals telah berakhir dengan 288 pembida bernilai $16.49 juta.

Umum mengetahui bahawa TwelveFold telah memperoleh jumlah bidaan 3,246, iaitu bidaan tertinggi bernilai $159,000 pada hari Ahad manakala terendah adalah sekitar $50,000.

NFT TwelveFold adalah karya seni generatif yang inscription pada blockchain BTC melalui Ordinals, di mana ia merupakan penggabungan grafik 3D termasuk ciri hand-drawn dan setiap 288 unit dimenangi pada lelongan hari ini akan dijana oleh kod sama.

Namun, pencipta BTC Ordinals bernama Casey Rodarmor mengkritik Yuga ekoran mencetuskan beberapa kontroversi apabila bakal pemegang TwelveFold didapati perlu mendepositkan seluruh jumlah bidaannya terus ke Yuga.

Hal ini kerana proses tersebut dengan mudah dapat dimanipulasi oleh pencipta projek yang ingin mencuri sejumlah daripada pembida untuk kepentingannya sendiri.

Struktur proses pembidaan TwelveFold mencerminkan pemutusan hubungan semasa antara BTC Ordinal NFT dan kekurangan infrastruktur digital yang memenuhi medium baharu.

Walaupun hanya memulakan pelancarannya pada akhir Januari, lebih 325,000 Ordinal telah inscription sementara Galaxy Research meramalkan pasaran BTC NFT bakal mencecah $4.5 bilion menjelang tahun 2025.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat