Perhatian! Ini 3 Isu Terbaru Berlaku Dalam Pasaran Kripto!

511

“Macam-macam yang berlaku dalam pasaran kripto, ada positif ada yang negatif.”

Setiap hari pasti ada berita baharu berhubung pasaran mata wang kripto, baru-baru ini pihak berkuasa negara Jerman merampas 50,000 Bitcoin (BTC) sebagai sebahagian daripada penyiasatan lebih luas terhadap dakwaan pelanggaran hak cipta.

Dilaporkan oleh polis Saxony pada 30 Januari 2024, rampasan itu disambungkan kepada dua warga Jerman dan Poland yang membeli sejumlah besar BTC bernilai $2.1 bilion melalui hasil daripada bahan cetak rompak.

BTC telah dirampas selepas tertuduh secara sukarela memindahkan aset digital tersebut ke wallet rasmi yang disediakan oleh pihak polis.

Selain itu, Coinbase telah memperkenalkan yuran komisen bagi penukaran daripada USD Coin (USDC) pada dolar Amerika Syarikat (AS) melebihi $75 juta, tetapi pengecualian akan dibuat untuk ahli Program Kecairan Coinbase Tahap 1 dan Tahap 2.

Coinbase bakal menilai yuran berdasarkan tempoh 30 hari yang akan bermula pada 5 Februari 2024 dan penukaran bersih dikira dengan menolak jumlah volum penukaran dolar ke USDC daripada jumlah volum penukaran dolar ke USDC.

Suka dimaklumkan juga spot BTC ETF Fidelity Wise Origin berjaya menarik masuk $208 juta dalam aliran masuk harian pada 29 Januari 2024 mengatasi aliran keluar $192 juta daripada Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Ia merupakan aliran kedua terendah untuk dana Grayscale selain $95 juta yang meninggalkan dana pada 11 Januari 2024.

Pada masa ini, harga BTC yang didagangkan pada $42,761 masih mencatatkan junaman sebanyak 1.73% dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran $838 bilion tetapi tetap raih 7.27% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat